Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Квітня 2017, 10:07
Версiя для друку


Заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь в 5 засіданні Міжурядової українсько-саудівської комісії з торгівельно-економічного співробітництва

6 Квітня 2017, 10:07

5-6 квітня 2017 року у м. Ер-Ріяд, Королівство Саудівська Аравія заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь в 5 засіданні Міжурядової українсько-саудівської комісії з торгівельно-економічного співробітництва. На двосторонній зустрічі з заступником Міністра транспорту КСА Віктор Довгань відзначив перспективи співробітництва між Україною та Саудівською Аравією у галузі транспорту та інфраструктури. Так на завершальному етапі знаходиться підготовка до підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про повітряне сполучення, яка дозволить почати пряме регулярне авіаційне пасажирське сполучення між Києвом та Ер-Ріядом.

У рамках підготовки до реалізації спільного проекту з проектування та виробництва літака АН-132 для потреб ринку повітряних перевезень Саудівської Аравії, сторони домовились започаткувати діалог та провести переговори на рівні авіаційних служб в сфері сертифікації повітряних суден та авіаційної безпеки в квітні 2017 року в Києві. Саудівська сторона повідомила про плани з масштабного розвитку залізничної галузі своєї країни та запросила зацікавлені підприємства української сторони до започаткування прямого діалогу щодо можливої участі у проектах з розбудови залізниць та постачання залізничного рухомого складу для потреб залізниць Саудівської Аравії. Є обопільна зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері управління роботою портовим господарством, функціонуванням контейнерних терміналів та навчання та підвищення кваліфікації моряків. Саудівська Аравія опрацьовує Угоду про морське торговельне судноплавство з Україною.

Віктор Довгань презентував інвеcтиційні інфраструктурні проекти на переговорах з компанією SALIC, яка є власником агробізнесу в Україні та планує будувати портовий термінал. З Саудівським фондом розвитку та Публічним інвестиційним фондом КСА обговорили доступ до дешевих кредитних коштів та портфельні інвестиції.



ВСІ Новини