Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Квітня 2017, 18:09
Версiя для друку


Відбулась зустріч з представниками компанії General Electric щодо обговорення питання перспектив співробітництва в оновленні парку залізничного рухомого складу

11 Квітня 2017, 18:09

Сьогодні, 11 квітня, під головуванням заступника Міністра  інфраструктури  Надії Казначеєвої відбулась чергова зустріч з представниками транспортного підрозділу компанії General Electric щодо обговорення питання потенційного співробітництва в частині оновлення парку залізничного рухомого складу. У зустрічі взяли участь фахівці Мінінфраструктури, Мінекономрозвитку, Investment Promotion Office при КМУ, Investment Council of Ukraine та ПАТ «Укрзалізниця». Сторони обговорили поточний статус виконання узгодженого графіку по реалізації потенційного стратегічного співробітництва між ПАТ «Укрзалізниця» і компанії General Electric в частині оновлення парку залізничного рухомого складу.

«Одним із найважливіших питань для української сторони є пошук інвестора для реалізації програми оновлення та модернізації парку локомотивів за участю таких компаній, як General Electric. Не менш важливим при цьому є розробка юридичного механізму та фінансової моделі такого потенційного партнерства, яка в подальшому може бути використана для співробітництва з іншими інфраструктурними інвесторами, такими, як Siemens, Bombardier та інші. І саме на цьому зараз концентруються обидві сторони» - зазначила заступник Міністра.

Під час зустрічі представники ПАТ «Укрзалізниця» поінформували про аналіз, проведений експертами товариства, та визначення технічної оцінки існуючого парку магістральних тепловозів, який потребує якнайшвидшого оновлення. При цьому необхідно вирішити питання локалізації виробництва та модернізації зазначених тепловозів з визначенням підприємств-виробників матеріалів та комплектуючих, що виготовляються на території України та використовуватимуться у виробничому процесі. Також, на підставі прийнятих рішень буде підготовлене відповідне технічне завдання на модернізацію таких тепловозів та підготовлено графік з визначенням обов’язків сторін щодо програми модернізації. Учасники зустрічі домовились здійснити всебічний аналіз отриманої інформації та визначити подальші кроки та заходи під час наступної зустрічі, що відбудеться у першій декаді травня.



ВСІ Новини