Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Квітня 2017, 12:38
Версiя для друку


Ми сконцентровані на залученні провідних портових операторів DP World та Hutchison Ports в українську економіку, - Володимир Омелян

20 Квітня 2017, 12:38

Міністерство інфраструктури України докладає всіх зусиль, аби найбільші світові портові оператори DP World та Hutchison Ports зайшли в Україну. Про це в ході ІІ «Українського інфраструктурного форуму» заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. «Ми сконцентровані на залученні провідних портових операторів DP World та Hutchison Ports в українську економіку. І це не загроза, це не фіктивні компанії, а реальні інвестори, які готові вкладати в економіку України сотні мільйонів, а можливо – мільярди доларів інвестицій.  І головне – вони змінять Україну, що надважливо».

Володимир Омелян наголосив, що Міністерство інфраструктури ініціювало зміни в автодорожній, морській та авіаційній галузях: «Створено Дорожній фонд, розпочато підготовку децентралізації Укравтодору, стартувала реформа Укрпошти, презентовано програму розвитку ринку електричного транспорту в Україні,  включаючи електрокари. Вже з осені цього року найбільший і найдешевший лоукост-перевізник Ryanair буде літати з аеропортів Києва та Львова. Ми активно продовжуємо роботу з концесійної підготовки в портах, ми очікуємо, що цього року найбільші світові портові оператори DP World та Hutchison Ports зайдуть в два українські порти. Це чіткий сигнал бізнесу з усього світу, що в Україну можна безпечно інвестувати. Ми маємо всі можливості для того, щоб повернути вантажні перевезення на річку, це розвантажить дороги, поверне Дніпру його статус великої та величної транспортної артерії».

За словами Міністра інфраструктури, вимагає швидкої та ефективної реформи Укрзалізниця, яка нарешті має і може стати одним із найпотужніших локомотивів української економіки.

«Транспортна та інфраструктурна галузі в Україні - це  сфери можливостей для українських та закордонних інвесторів», - наголосив очільник Міністерства, - «Ми створюємо передумови для розвитку ринку, збільшення кількості компаній та розширення їх географії. Тільки конкуренція стимулює рух вперед, зростання якості з одночасним зменшенням вартості робіт та послуг».

Володимир Омелян також наголосив, що реалізація інфраструктурних проектів вимагає багато часу: «Прикладом є Бескидський тунель, за час будівництва якого змінилось 12 урядів та відбулося дві революції. Інфраструктурні проекти - це довго, але це і надовго. Розраховуємо, що цього року Бескидський тунель буде відкрито».

Окремо Міністр інфраструктури України наголосив на важливості залучення лоукост-авіакомпаній до України: «Ми розуміємо, наскільки важливо залучити на ринок великі іноземні компанії, такі, як  Rainair. Тільки одне оголошення про те, що Ryanair  виходить на український ринок, докорінно змінило політику вітчизняних авіакомпаній, вони повністю переглядають політику розвитку, як переглядають її і державні аеропорти. Ми маємо дати можливість нашим громадянам дешево і безпечно літати. Авіаперевезення демонструють чудовий ріст. І це підтверджує твердження, що вплив чиновників на бізнес має бути мінімізований».

«Якісні автошляхи - це must для України, сучасна портова інфраструктура – це must для України, безпечна дешева авіація -must для України, залізниця зі швидкістю перевезень пасажирів 200-300 км/год, вантажу 120  км/год - must для України. Але це речі базові. Ми повинні випереджати майбутнє, ми повинні давати нові смисли, нові ідеї і нову промисловість. Саме такою є ініціатива Міністерства інфраструктури в контексті електрокарів. Ми підійшли до цього максимально комплексно. В Верховній Раді буде зареєстровано законопроект, і я сподіваюсь, профільний транспортний комітет, депутати, підтримають його. Бо цим ми створюємо не просто новий кластер економіки, ми створюємо виробництво електрокарів, даємо українським громадянам можливість бути передовою нацією», - додав Володимир Омелян.



ВСІ Новини