Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Квітня 2017, 12:45
Версiя для друку


Україна та Китай проведуть переговори щодо перспектив реалізації проекту "Повітряний експрес", - Володимир Омелян

27 Квітня 2017, 12:45

Україна та Китай проведуть переговори щодо перспектив реалізації проекту "Повітряний експрес". Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із Головою ради директорів китайської корпорації "ССЕС". У зустрічі також взяв участь Державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак, Перший заступник Голови КМДА Генадій Пліс, Генеральний директор ДП "Міжнародний аеропорт Бориспіль" Павло Рябікін.

Міністр інфраструктури України зазначив, що з огляду на зростання пасажиропотоку в аеропорті "Бориспіль" та беручи до уваги перспективи заходу лоукост-компаній до зазначеного аеропорту, вже скоро постане проблема щодо дешевого та зручного з'єднання Києва з Борисполем.

Володимир Омелян також наголосив, що українська та китайська сторони мають прийти до спільного рішення щодо майбутнього проекту "Повітряний експрес": "Ситуація є непростою. Тому ми спільно маємо схвалити рішення щодо перспектив "Повітряного експресу": або ми припиняємо роботу по цьому проекту, або готуємо обгрунтовану економічну пропозицію".

Сторони домовились утворити робочу групу, з українського боку її очолить Андрій Галущак.

"В кінці травня українська делегація відвідає Китай і проведе переговори щодо майбутнього проекту "Повітряний експрес", - заявив Міністр інфраструктури України.

Також він підкреслив, що китайські компанії, зокрема і "ССЕС", мають змогу долучитись до реалізації інфраструктурних проектів в Україні в морській, автодорожній сферах: "Я знаю якість і швидкість, яку дають китайські компанії, тому я особисто вітаю більше китайські компанії в Україні".



ВСІ Новини