Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Квітня 2017, 15:05
Версiя для друку


Делегація Міністерства інфраструктури України з УЗ та АМПУ взяла участь в Транскаспійській виставці “Транспорт та логістика” в Баку

27 Квітня 2017, 15:05

26 - 27 квітня 2017 делегація Міністерства інфраструктури України з ПАТ “Укрзалізниця” та Адміністрацією морських портів України взяла участь в Транскаспійській виставці “Транспорт та логістика” в Баку та провели переговори щодо покращення транспортного сполучення з Азербайджаном.

Заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань провів двосторонню зустріч з Міністром транспорту та інформаційних технологій Азербайджану Раміном Гулузаде. Робоча група з представників міністерств, залізниць та портів України та Азербайджану погодила проект Дорожної карти розвитку міжнародного транспорта по коридору Європа-Кавказ-Азія.

ЗАТ “Каспійське моське пароплавство” зацікавлено розглянути проект концесії залізнично-поромної переправи в порту Чорноморськ, Україна. Також сторони домовились підготувати пропозиції по створення спільного підприємства щодо управління поромами на Чорному морі з залізницями країн-учасниць Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ).

Віктор Довгань провів переговори з Генеральним секретарем Міжурядової комісії ТРАСЕКА Мірчу Чопрага щодо Дорожньої карти Європа-Кавказ-Азія та залучення технічної допомоги Європейського Союзу по проектах цифрового транспортного коридору.

Українська делегація відвідала міжнародний торговий порт Баку - Алят та провела переговори щодо усунення проблем з перевалкою вагонів та автотранспорту, що транспортується з України до Середньої Азії поромами Алят – Актау (Казахстан) та Туркменбаші (Туркменістан). Азербайджанська сторона повідомила про відкриття поромної лінії на Курик (Казахстан) та перевезення фідерними суднами на порти Амірабад та Ензелі (Іран). Сторони наголосили на розвитку вантажопотоку з Китаєм по Новому шовковому шляху та Іраном по коридору Південь – Північ.



ВСІ Новини