Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Травня 2017, 15:08
Версiя для друку


Розвиток перевезень річковим транспортом – одне з ключових питань переговорів України та Білорусі, які відбулись сьогодні в м. Київ

5 Травня 2017, 15:08

Сьогодні, 5 травня, відбулись переговори між Міністерством інфраструктури України і Міністерством транспорту і комунікацій Республіки Білорусь щодо розвитку перевезень річковим транспортом. Білоруську делегацію очолив заступник Міністра Олександр Шишко, українську делегацію очолив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Україна повністю підтримує ідею реалізації проекту з розвитку портової інфраструктури в населеному пункті Нижні Жари (Республіка Білорусь) з метою завантаження великовантажними суднами.Даний порт в перспективі може стати великим транзитним хабом, що з'єднає Європу та Азію.

На сьогодні актуальним питанням співпраці є досягнення алгоритму дій щодо розвитку судноплавства на річці Дніпро на ділянці н.п. Нижні Жари – Київ з метою проходження великовантажних суден, а саме проведення днопоглиблювальних робіт на даній ділянці.

З цією метою, першочерговим кроком стане опрацювання сторонами спільно з причетними відомствами країн екологічної оцінки впливу на навколишнє середовище виконання днопоглиблювальних робіт на ділянцін.п.Нижні Жари  – Київ.

Наступним кроком, у разі отримання позитивного екологічного роз’яснення, на думку Віктора Довганя має стати визначення джерел фінансування реалізації робіт з днопоглиблення, зокрема, і за рахунок коштів Білоруської сторони.

Також в ході зустрічі сторони обговорили перспективи зрозвитку водного шляху Е-40.   



ВСІ Новини