Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Травня 2017, 15:35
Версiя для друку


Тендери на днопоглиблення в порту "Южний" пройшли прозоро, жодної скарги не було, - Володимир Омелян

12 Травня 2017, 15:35

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, перебуваючи з робочою поїздкою в Одеській області, заявив, що два тендери на днопоглиблення в порту "Южний" пройшли прозоро, в них взяли участь провідні світові компанії, що спеціалізуються на зазначених видах робіт. "Нове керівництво Адміністрації морських портів України саме йде на контакт із бізнесом. Важливо, що перед важливими рішеннями проводяться консультації з бізнес-спільнотою. Так само було з цими двома тендерами з днопоглиблення, які нещодавно пройшли в порту "Южний". Ми виписали всі тендерні вимоги спільно з Європейською бізнес асоціацією і Американською торговельною палатою. Ми залучили провідні світові компанії, які працюють у сфері днопоглиблення, до участі у цьому тендері. Від жодної компанії скарг не було. За попередніми підрахунками, ми справді зекономили для бюджету мінімум 400 млн гривень. Сподіваюсь, вже до 20 травня будуть підписані відповідні угоди", - наголосив очільник Міністерства.

Також Володимир Омелян заявив, що в планах керівництва АМПУ виділення коштів на ремонт гідроспоруд у 4 чи 5 портах. "Цього не робилось ніколи в Україні. На жаль, роками АПМУ була дійною коровою чи то для держави, чи то для окремих приватних осіб. Що робилось з днопоглиблення, його якість і реальні глибини – під великим питанням. З цього року ми закладаємо кошти на гідротехніку, ми докладемо всіх зусиль, щоб зайшли найбільші у світі приватні портові оператори. Для мене дивно бачити опір заходу цих компаній, оскільки насправді вони створюють додаткові робочі місця. В планах компаній DP World , Hutchison Ports не просто оренда потужностей державних підприємств, а й розвиток територій, переробка сировини, експорт з України продуктів з доданою вартістю, генерування прибутку саме в Україні. Цього ніколи не робили", - наголосив Міністр інфраструктури, - "Ми хочемо зробити таким чином, щоб в нашу країну інвестували, щоб українці отримували робочі місця на високотехнологічних виробництвах".

Довідково:

В даний час АМПУ реалізує два незалежних один від одного проекти днопоглиблення в порту «Южний». В рамках одного з них здійснюється поглиблення підхідного каналу та акваторії біля причалів №5-6. Новим етапом робіт стане доведення глибин до 21 м. Підрядник - China Harbour Engineering Company Ltd - був визначений в ході тендеру. Вартість реалізації проекту складає 586,045 млн грн, що на 253,56 млн грн менше очікуваної вартості. Згідно з вимогами законодавства, договір між сторонами повинен бути підписаний до кінця травня 2017 року. Терміни реалізації проекту - 2017-2019 рр.

Другий проект передбачає створення водних підходів глибиною 19 м і операційної акваторії глибиною 16 м в районі причалу №25. Нові потужності забезпечать функціонування одного з найбільших зерноперевантажувальних комплексів в Україні, який будується компанією Cargill. Договір з підрядником, компанією China Harbour Engineering Company Ltd, буде підписаний також в травні 2017 року. Вартість реалізації проекту складає 1,064 млрд грн, планується, що роботи будуть завершені в березні 2018 року.



ВСІ Новини