Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Травня 2017, 18:47
Версiя для друку


Міністерством інфраструктури розроблено 15-річну стратегію розвитку електротранспорту в Україні, - Володимир Омелян

31 Травня 2017, 18:47

Міністерством інфраструктури розроблено 15-річну стратегію розвитку електротранспорту в Україні. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в рамках участі у Закритому Міністерському круглому столі на тему: «Транспорт і клімат», який відбувся 31 травня 2017 року в м.Лейпциг, Німеччина, в рамках щорічного Саміту Міжнародного транспортного форуму 2017 року.

За словами Міністра інфраструктури України, близько чверті всіх викидів парникових газів в світі виробляється транспортними засобами, в першу чергу, автомобільними, і одна з місій міністерства - сприяти зниженню цього показника. «Минулого року ми сформували команду людей, яка досліджувала найкращі практики просування розвитку зеленого та сталого транспорту. Ми працювали спільно з учасниками ринку, щоб розробити п'ятнадцятирічну стратегію розвитку електротранспорту в Україні», - наголосив Володимир Омелян, - «У розробленому законопроекті ми даємо можливість українцям купувати електромобілі за доступною ціною. Наша головна мета і ключові пропозиції - це створити всі необхідні умови для виробництва електромобілів в Україні. Це означає не тільки зменшення податкового тиску, а й створення умов для використання такого транспорту в Україні».

За словами міністра, стратегія, розроблена Міністерством, ділиться на три етапи. «Перший буде присвячений активізації ринку, скасуванню мит та ПДВ щодо імпорту електричних транспортних засобів і зарядних станцій. Ця стадія розрахована на п'ять років. У другому етапі, який розрахований на десять років, ми сподіваємося налагодити виробництво електромобілів в Україні. І третій, п'ятнадцятирічний етап, передбачає стимулювання локалізації виробництва електричних транспортних засобів, компонентів та обладнання», - підкреслив очільник Міністерства. Міністерство планує запровадити податкові знижки для всіх покупців електромобілів на період до п'ятнадцяти років. «Ми сподіваємося, це знизить ціни на електрокари до 30-35%. З точки зору виробника, виробництво електромобілів в Україні для українських, європейських та світових ринків буде конкурентоспроможним», - додав Володимир Омелян.



ВСІ Новини