Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Липня 2017, 18:28
Версiя для друку


Належна організація перевезень пасажирів з міста Скадовськ до острова Джарилгач повинна бути забезпечена якнайшвидше - Юрій Лавренюк

20 Липня 2017, 18:28

17 липня прогулянкові катери ОМ-103 та ОМ-104 з пасажирами сіли на мілину через сильний шторм на Чорному морі. Рятувальниками було успішно евакуйовано всіх пасажирів, внаслідок події ніхто не постраждав.

Заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк провів нараду за участі керівників профільних департаментів Мінінфраструктури, Державної служби України з безпеки на транспорті, ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України», ДП «Адміністрація річкових портів», ДП «АМПУ» та Скадовської філії ДП «АМПУ».

«Ситуація, яка мала місце біля острова Джарилгач, є неприпустимою. Питання щодо професійності дій капітана морського порту Скадовської філії ДП «АМПУ» залишається відкритим.  Державною службою з безпеки на транспорті із залученням працівників ДП «Адміністрація морських портів», ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України» та ДП «Адміністрація річкових портів» буде проведено службове розслідування», - наголосив Юрій Лавренюк.

Працівники Укртрансбезпеки проінформували учасників наради про виявлення фактів незадовільного стану причалів Скадовського морського торговельного порту, через які кожного дня проходять тисячі громадян та туристів нашої країни.

«Всі причали порту мають бути у належному стані. Ті факти, що ми бачимо сьогодні, є неприпустимими, тому що безпека наших громадян та відпочиваючих туристів - понад усе. Міністерство інфраструктри наголошує на тому, що керівництво ДП «АМПУ» має розробити план щодо покращення гідротехнічних споруд причалів порту, а Регістр судноплавства України має закрити ті причали, які непридатні для експлуатації, до моменту їх повноцінної реставрації», - зазначив заступник Міністра інфраструктури.

Підсумовуючи, Юрій Лавренюк наголосив на тому, що питання забезпечення належної організації перевезень пасажирів з міста Скадовськ до острова Джарилгач повинно бути врегульовано якнайшвидше.



ВСІ Новини