Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Серпня 2017, 17:31
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури ініціює зменшення нормативів відрахування державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями частини чистого прибутку до Державного бюджету з 75 до 50 відсотків, - Юрій Лавренюк

1 Серпня 2017, 17:31

Міністерство інфраструктури ініціює зменшення нормативів відрахування державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями частини чистого прибутку до Державного бюджету з 75 до 50 відсотків. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час зустрічі з профспілками морських та річкових портів, яка відбулась 1 серпня. На зустрічі також був присутній в. о. голови ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс. «Прибутки морських та річкових портів мають спрямовуватись на розвиток та оновлення інфраструктури», - наголосив Юрій Лавренюк.

Представники профспілок висловили занепокоєння трудових колективів щодо рівня заробітних плат, кадрових призначень, корупції в портах, щодо днопоглиблення акваторій портів та порядку компенсації інвестицій морським портам. Юрій Лавренюк зазначив, що Міністерство інфраструктури разом із АМПУ та за участі АСС, ЕВА розробили та направили на погодження до інших органів влади проект порядку компенсації інвестицій.

Представники профспілок Бердянського морського торговельного порту акцентували увагу на питанні будівництва Керченського мосту. «Цю проблему ми наразі вирішуємо разом із Міністерством закордонних справ, Радою національної безпеки і оборони. Це глобальне, політичне та складне питання, але ми його обов’язково вирішимо. Міністерство юстиції в рамках наявних судових позовів проти Росії відокремлює проблему перекриття Керченського каналу і введення обмежень по судовому ходу. Зараз готується позов і рахуються збитки недоотриманих коштів Маріупольським та Бердянським торговельними портами», - зазначив Юрій Лавренюк.

У підсумку зустрічі Юрій Лавренюк підкреслив, що «Тільки сумісна робота Міністерства з профспілками, а не конфронтація, може відродити морську портову галузь України».



ВСІ Новини