Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Серпня 2017, 16:13
Версiя для друку


Відбулося засідання українсько-британської Змішаної Комісії про міжнародні автомобільні перевезення

3 Серпня 2017, 16:13

02 – 03 серпня 2017 у м. Київ (Україна) відбулося засідання українсько-британської Змішаної Комісії про міжнародні автомобільні перевезення.

Слід зазначити, що останнє засідання Комісії відбулося в 2003 році, а за цей час відбулося досить багато змін в галузі міжнародних автомобільних перевезень. Квота дозволів для українських перевізників починаючи з 2011 року не переглядалась і становила 1800 універсальних дозволів.

Під час засідання обговорювались питання розвитку міжнародних автомобільних перевезень між Україною та Великою Британією, визначено контингент дозволів для здійснення перевезень вантажів автомобільним транспортом у розмірі 3 600 штук для українських перевізників, врегульовано спірні питання, які виникають у перевізників під час здійснення перевезень по території України та Великої Британії.

Сторони констатували збільшення товарообігу між країнами, а Британська Сторона зазначила, що Україна є одним з найбільших партнерів з торгівлі для Великої Британії.

Крім того, Сторони відзначили співставність кількості ліцензіатів обох країн і дійшли згоди, що це є підставою для лібералізації перевезень.

Тому, починаючи з 2018 року Сторони розпочнуть роботу над Проектом Протоколу про внесення змін до чинної Міжурядової Угоди. Даний документ передбачає, що перевезення транспортними засобами категорії  Євро-5 і вище здійснюватимуться без дозволів з 2019 року.

За результатами переговорів квота дозволів для перевізників обох країн була збільшена в 2 рази.

Шляхом встановлення остаточної квоти на 2017 рік для здійснення міжнародних автомобільних перевезень, Українській Стороні вдалося домовитись про збільшення вищезазначеної квоти, а саме:

  • Універсальний 1 950;
  • Універсальний Євро-3 – 1 200;
  • Універсальний Євро-4 – 450.

На 2018 рік попередня  квота дозволів виглядає так:

  • Універсальний 300;
  • Універсальний Євро-3 – 2 400;
  • Універсальний Євро-4 – 900.

Починаючи з 2019 року Сторони не будуть здійснювати обмін дозволами «Універсальний», дана кількість дозволів перейде в категорію «Універсальний Євро-3». Такий  крок обумовлений позицією Британської Сторони  щодо необхідності запровадження обмежень в контингенті дозволів відповідно до екологічних стандартів нижчих за Євро-3, що зумовлено діючими вимогами національного законодавства Великої Британії.

Українська Сторона поінформувала, що на сьогоднішній день здійснюється робота із створення системи електронного обміну, видачі та обліку дозволів.

Враховуючи необхідність посилення контролю за використанням дозволів Українська Сторона звернулася з проханням до Британської Сторони висловити свою позицію щодо можливості нанесення додаткової інформації на бланк дозволу (QR-код, штрих-код тощо).

Дані переговори пройшли в дружній атмосфері, що призвело до плідної роботи та гарних результатів.

Наступний раунд переговорів призначено на 3 квартал 2018 року.



ВСІ Новини