Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Серпня 2017, 17:05
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури зацікавлено в реформі державного управління та залученні висококваліфікованих працівників, - Володимир Омелян

17 Серпня 2017, 17:05

Міністерство інфраструктури зацікавлено в реформі державного управління та залученні висококваліфікованих працівників. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в коментарі для телеканалу "112 Україна".

За його словами, головним завданням міністерств як центральних органів виконавчої влади є формування довгострокової державної політики. Зараз Україна посідає 114 місце за якістю державного врядування в міжнародних рейтингах (за показником Public-sector performance рейтингу Global Competitiveness Index WEF). Проблеми, які спостерігаються на різних щаблях влади, є симптомами неефективної і корумпованої системи, яку необхідно змінити. Після детального функціонального аналізу Міністерства інфраструктури, який відбувся за підтримки ЄС, Офісу реформ Кабінету Міністрів України, Офісу підтримки реформ (RST) та Офісу ефективного регулювання (BRDO), вироблено структуру Міністерства, в якій адміністративні функції відокремлені від функції формування державних політик, що також має унеможливити присутність корупційної складової в роботі. Міністр розповів, що генеральні директорати - це складові нової структури, які відповідатимуть за формування державних політик, аналізуватимуть проблеми в галузі, консультуватимуться з громадськістю та стейкхолдерами, а також пропонуватимуть рішення.

За словами Володимира Омеляна, у Міністерстві інфраструктури передбачено створення трьох нових директоратів з основними місіями для підсилення функціонування та запровадження інноваційного підходу. Генеральний директорат державної політики з питань безпеки на транспорті відповідатиме за формування державної політики з питань безпеки та державного нагляду (контролю) за безпекою на транспорті з метою збереження життя та здоров’я осіб, які користуються транспортом загального користування.

Генеральний директорат цифрової інфраструктури та державної політики з питань послуг поштового зв'язку відповідатиме за інтеграцію сфери надання послуг поштового зв’язку та цифрових технологій у світовий інформаційно-комунікаційний простір; забезпечення розвитку цифрової інфраструктури та інформаційних технологій, зокрема створення безпечної, керованої та динамічної ІТ-інфраструктури управління ресурсами. Генеральний директорат стратегічного планування та координації державної політики в галузі транспорту відповідатиме за модернізовану інтероперабельну транспортну інфраструктуру, створену, зокрема, шляхом запровадження прозорої та ефективної системи планування, залучення та моніторинг використання фінансової допомоги (інвестицій) за пріоритетними напрямками розвитку всієї галузі транспорту та економіки країни.

Попереду відбір на посади фахівців з питань реформ, під час якого кожен зможе спробувати свої сили на державній службі нової якості. Відбір відбуватиметься на умовах відкритого конкурсу, обов’язковою умовою проведення якого будуть залучення не лише кадрових, юридичних служб, а й громадськості. Участь у відборі можуть брати як нові люди, так і співробітники міністерства.

Конкурси відбуватимуться прозоро, для цього до конкурсної комісії будуть залучені галузеві експерти, незалежні HR-експерти, представники міжнародної компанії Hudson, що спеціалізується на підборі ключового персоналу. Реформа державного управління — одна з основних реформ у країнах із перехідною економікою, які здійснюють комплексні реформи у різних сферах державної політики. Запровадження нової структури Міністерства інфраструктури стане важливим кроком до кардинальної зміни якості державної служби.



ВСІ Новини