Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Вересня 2017, 17:23
Версiя для друку


Питання днопоглиблення в портах Азовського регіону треба негайно вирішувати, - Юрій Лавренюк

11 Вересня 2017, 17:23

11 вересня під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулась зустріч робочої групи з розгляду питань забезпечення безпеки судноплавства, підтримання глибин та організацію вантажопереробки в портах Азовського регіону. У зустрічі взяли участь народні депутати України, в.о. голови АМПУ Райвіс Вецкаганс, представники Бердянського та Маріупольського морських торговельних портів та співробітники НАБУ.

Основнне питання зустрічі -  необхідність експлуатаційного днопоглиблення для підтримання навігаційних габаритів Маріупольського та Бердянського морських портів. Виходячи з технічних паспортів підхідних каналів та акваторій вищевказаних морських портів та відповідно до аналізу сезонних вимірів, експлуатаційне днопоглиблення треба проводити щорічно.

Наразі є питання щодо продовження договору з технічного обслуговування акваторії та підхідних каналів з ТОВ "Техмогідрострой Миколаїв".  До теперішнього часу надання послуг не поновлено у зв'язку з наявними судовими справами з ТОВ "Техмогідрострой Миколаїв".

"Питання з осадками та днопоглибленням  в портах Азовського регіону треба негайно вирішувати. Зменшення прохідної осадки може призвести до критичної ситуації з проходження судами каналів та акваторій морських портів, що у свою чергу призведе до зменшення вантажообігу та втрати державою коштів",- зазначив Юрій Лавренюк. 

Юрій Лавренюк доручив Регістру судноплавства України та ДП «Держгідрографія» у триденний строк провести аналіз та вимір глибин на двох каналах  Маріупольського та Бердянського морських портів, а ДП «Адміністрація морських портів України» - проаналізувати чинні договори по днопоглибленню та прийняти рішення щодо доцільності їх продовження.



ВСІ Новини