Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Вересня 2017, 17:40
Версiя для друку


Необхідно мінімізувати людський фактор під час вагового контролю транспортних засобів, - Юрій Лавренюк

21 Вересня 2017, 17:40

21 вересня під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулась нарада з питань підвищення безпеки руху на автомобільних дорогах України. В засіданні взяли участь представники Міністерства інфраструктури України, Міністерства внутрішніх справ,  Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор», Укртрансбезпеки та Технічного офісу реформ.

Учасники обговорили питання підвищення рівня безпеки руху на автомобільних дорогах, впровадження автоматичного вагового контролю транспортних засобів та автоматичного контролю швидкості руху.

«Необхідно мінімізувати людський фактор під час вагового контролю транспортних засобів. Чинна система не спроможна на належному рівні забезпечити габаритно-ваговий контроль. Це глобальна робота, але треба починати вирішувати це питання», - наголосив Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра інфраструктури зазначив, що запровадження систем автоматичної фіксації габаритно вагових параметрів транспортних засобів поряд із автоматичною фото- та відеофіксацією забезпечить підвищення рівня контролю на дорозі, підрахунок трафіку руху та матиме значний позитивний вплив як на збереження автомобільних доріг, так і на забезпечення безпеки дорожнього руху та збереження людського життя.

Найголовнішими перевагами системи автоматичного вагового контролю є:

- зважування без необхідності зупинки транспортного засобу чи зменшення швидкості його руху;

- цілодобовий контроль руху транспортних засобів;

- мінімізація людського фактору та зменшення корупційних ризиків;

-  автоматична фіксація порушень із визначенням відповідних параметрів транспортного засобу (дата, час порушення, реєстраційний номер, вага, габарити транспортного засобу, тощо).

Міністерство інфраструктури України та Державне агентство автомобільних доріг України попередньо обговорили з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком можливість закупівлі та встановлення 7 комплексів автоматичного вагового контролю транспортних засобів та контролю швидкості руху загальною вартістю 2,1 млн. євро, з яких 1,5 млн. євро на габаритно-вагові комплекси та 600 тис. євро на програмне забезпечення й обладнання. Ці комплекси будуть обладнані системою вимірювання ваги транспортних засобів у русі (Weight in Motion, WIM).  

«Лише спільними зусиллями ми зможемо досягти головної мети нашої роботи – зниження смертності та травматизму на автомобільних дорогах, зменшення соціально-економічних втрат від ДТП, а також запровадження ефективної системи управління безпекою дорожнього руху в Україні», - зазначив Юрій Лавренюк.



ВСІ Новини