Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Вересня 2017, 16:25
Версiя для друку


Щодо дати запровадження обов’язкового технічного огляду транспортних засобів

22 Вересня 2017, 16:25

Прес-служба Міністерства інфраструктури приносить вибачення за некоректне подання інформації щодо дати запровадження обов’язкового технічного огляду транспортних засобів.

Інформація щодо заборони в’їзду громадян на приватних автомобілях на територію ЄС з 2018 року без документу про технічний огляд не відповідає дійсності.

Мінінфраструктури розроблено проект Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони», в якому враховано необхідність імплементації положень  Директиви 2014/45/ЄС.   

Щодо наявності документу про технічний огляд під час перетину  державного кордону України - він стане обов’язковим після прийняття Верховною Радою проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» та набуття Законом чинності у встановленому порядку.

Міністерство інфраструктури спільно з народними депутатами вже найближчим часом направить законопроект на розгляд та сподівається на його схвалення до 2018 року.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян доручив  застпнику Міністра Юрію Лавренюку наступного тижня провести публічне обговорення зазначеного питання із залученням громадськості та журналістів.



ВСІ Новини