Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Березня 2018, 10:03
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури приступило до відновлення контрейлерних перевезень, - Юрій Лавренюк

30 Березня 2018, 10:03

29 березня 2018 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулась нарада з питань організації контрейлерних перевезень, як альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням.

Юрій Лавренюк зауважив, що на даний момент із низкою країн все ще існує проблема кількості дозволів на здійснення вантажних перевезень: «Міністерство інфраструктури іде назустріч бізнесу і приступило до розробки та організації альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням - контрейлерних перевезень. Наша мета – збільшити попит на даний вид перевезень».

Заступник Міністра повідомив, що на даний момент розглядається питання готовності інфраструктури та рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця» до виконання такого виду доставки вантажів.

«ПАТ «Укрзалізниця» спільно АсМАП та представниками Міністерства інфраструктури прораховують обсяги можливих вантажів, напрямки перевезень та термінали, на яких можливо буде здійснювати навантаження-вивантаження контрейлерів. Вже цього року планується запуск першого тестового контрейлерного потягу з України до Австрії і Італії, транзитом через територію Угорщини. Відправлення таких поїздів  планується з трьох станцій: Вадул – Сірет, Чоп – Захонь та Мостиська 2. Досвід та практика контрейлерних перевезень показала їх доцільність та переваги. Це дозволить вирішити проблематику транзиту через Угорщину і Румунію, зменшить навантаження на українські автошляхи та сприятиме збільшенню транзитних перевезень через територію України», - підкреслив Юрій Лавренюк.

 



ВСІ Новини