Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Липня 2018, 17:33
Версiя для друку


Україна отримає 75 мільйонів євро на підвищення дорожньої безпеки, - Володимир Омелян

9 Липня 2018, 17:33

Сьогодні, 9 липня 2018 року, в Брюсселі було підписано фінансову угоду між Україною і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на 75 мільйонів євро, яка передбачає вдосконалення безпеки на дорогах в шести містах України: Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Одесі та Кам'янці-Подільському.

З української сторони угоду підписала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, зі сторони ЄС – Віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазиль Гудак.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив на тому, що безпечні і якісні автошляхи – одне з пріоритетних завдань Уряду: «Другий рік поспіль ми активно розбудовуємо дорожню мережу в Україні. Законодавча, виконавча та місцеві влади об’єдналися над виконанням цього завдання. Децентралізація, системний підхід, контроль якості та командна роботу Києва з областями неодмінно дадуть той ефект, на який чекають громадяни. Разом з тим, ми розуміємо, що якісні автошляхи не завжди означають автошляхи безпечні. Саме тому Міністерством інфраструктури України за співпраці з іншими міністерствами і відомствами було розроблено програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Основною метою Державної програми є: зниження рівня смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод щонайменше на 30 % до 2020 року; зниження ступеня тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод для учасників дорожнього руху; зменшення соціально-економічних втрат від дорожньо-транспортного травматизму; запровадження ефективної системи управління безпекою дорожнього руху для забезпечення захисту життя та здоров’я населення. Вперше за багато років Україна не тільки комплексно підходить до підвищення безпеки громадян, а й виділяє на це значні кошти – 5% Дорожнього фонду».

За словами Міністра інфраструктури, важливо, що в цьому контексті дії Уряду України підтримуються європейськими партнерами: «Для нас вкрай важливо рухатися в єдиному тренді з європейськими партнерами. Угода, підписана сьогодні між Україною і ЄІБ, яка передбачає 75 мільйонів євро на вдосконалення безпеки на дорогах в найбільших містах України, дозволить зменшити ризики для понад 7 мільйонів наших громадян. Це ліквідація місць концентрації ДТП, нові транспортні розв’язки, безпечні переходи, інфраструктурні рішення з обмеження швидкості, комплекс заходів зі зменшення дитячого травматизму».

Володимир Омелян подякував європейській стороні за підтримку прогресивних дій Міністерства інфраструктури: «Ми дійсно маємо високу дружню ноту у наших взаєминах. І приємно і важливо, що ця дружба має конкретні практичні виміри – дієві проекти, які допоможуть убезпечити життя і здоров’я громадян України».  

Довідково:

Міста, де здійснюватиметься модернізація інфраструктури в рамках проекту, є одними з найбільших в Україні, з населенням від понад 700 тис. осіб у Львові до близько 3 млн. в Києві.

Виконавцем проекту є Міністерство Інфраструктури України, а отримувачами фінансової допомоги від ЄІБ буде міська влада названих міст.  Інвестиції будуть спрямовані на ліквідацію найбільш аварійно небезпечних ділянок через створення кращих розв’язок та сучасних транспортних систем, а також вдосконалення перехресть і оновлення дорожньої інфраструктури. 

Проект також сприятиме доступу до громадського транспорту для місцевих жителів. Інші заплановані в рамках проекту зміни включатимуть розвиток мережі безпечних вело- та пішохідних доріжок, системи планування міського транспорту, запровадження обмежень швидкості в житлових масивах і зонах розташування шкіл, а також запровадження ІТ системи управління дорожнім рухом.



ВСІ Новини