Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Липня 2018, 17:57
Версiя для друку


«Hutchison Ports» може дати нову якість не тільки порту «Чорноморськ», а й портовій галузі і Україні загалом, - Володимир Омелян

19 Липня 2018, 17:57

«Hutchison Ports» може дати нову якість не тільки порту «Чорноморськ», а й портовій галузі і Україні загалом. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із керівництвом компанії «Hutchison Ports»: головним фінансовим директором компанії Саймоном Мулеттом та фінансовим директором Джеймсом Петтіфером, яка відбулась 19 липня 2018 року в Міністерстві інфраструктури України.

У заході взяв участь заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, очільник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс, Радник Міністра інфраструктури Надія Казначеєва, в.о. директора ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Сергій Сєчкін, а також очільники п’яти профспілок порту «Чорноморськ».

Володимир Омелян наголосив, що залучення світових компаній до України – можливість здійснити якісні трансформації не тільки в інфраструктурі, а й в економіці України загалом: «Компанія «Hutchison Ports» - це найбільший портовий контейнерний оператор в світі, компанія, яка ефективно працює в 52 портах в 26 країнах, обробляє понад 84 млн ТЕО на рік. Прихід «Hutchison Ports» в порт «Чорноморськ» спочатку на умовах оренди причалів із подальшою перспективою концесії – це сучасні умови праці для робітників, новітні технології обробки вантажів, залучення нових вантажопотоків, включення України у лігу світових держав-транзитерів».

Очільник Міністерства наголосив на тому, що компанія гарантує збереження існуючих робочих місць, створення нових, а також високі соціальні гарантії для кожного співробітника: «Закиди щодо масових звільнень людей є спекуляціями, мета яких – зірвати захід «Hutchison Ports» до України. Ніщо не принижує людину більше, ніж коли її примушують працювати гірше, ніж вона може. Впевнений, що якраз «Hutchison Ports» може дати нову якість порту, портовій галузі і Україні загалом».

Саймон Мулетт зазначив, що «Hutchison Ports» гарантує навчання і підвищення кваліфікації працівників, а також створення нових 250 робочих місць в порту. Також він наголосив, що компанія відкрита до співпраці з усіма зацікавленими сторонами: вантажовідправниками, вантажоотримувачами, стивідорними команіями тощо.

Міністр інфраструктури окремо наголосив, що конкурс на оренду 1-6 причалів порту «Чорноморськ» має бути проведений Фондом Державного Майна України: «Компанія «Hutchison Ports» братиме участь у конкурсі на рівних з усіма іншими претендентами умовах. Ми сподіваємося, що конкурс буде прозорим і чесним».



ВСІ Новини