Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Серпня 2018, 11:23
Версiя для друку


Відбулось засідання Конкурсної комісії для проведення конкурсу з розподілу дозволів ЄКМТ на 2019 рік

20 Серпня 2018, 11:23

18 серпня 2018 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулось засідання Конкурсної комісії для проведення конкурсу з розподілу дозволів ЄКМТ. Учасники Комісії обговорили питання проведення Конкурсу з розподілу дозволів ЄКМТ на 2019 рік.

Юрій Лавренюк повідомив, що відповідно до Розділу ІІ Порядку проведення конкурсу та видачі дозвільних документів ЄКМТ, участь у конкурсі будуть брати перевізники, які у період з 01.09.2018 до 15.09.2018 (включно)  відправлять до Міністерства інфраструктури України лист-повідомлення про участь у конкурсі з розподілу дозволів ЄКМТ. Листи направлені до 01.09.2018 та після 15.09.2018 розглядатися не будуть.

Комісією було прийнято рішення, що у конкурсі з розподілу дозволів ЄКМТ на 2019 рік будуть брати участь перевізники, які мають у власності або використовують на умовах фінансового лізингу автотранспортні засоби категорії екологічності «Євро-5» і вище (орендовані транспортні засоби до участі у конкурсі не допускаються). Окрім того, розподіл дозволів ЄКМТ на 2019 рік буде проводитись окремо для автотранспортних засобів «Євро-5» та окремо для «Євро-6».

Юрій Лавренюк повідомив, що Комісією було прийнято рішення про проведення перевірки інформації перевізників по кількості виконаних рейсів за дев’ять місяців 2018 року. В разі виявлення неправдивості поданої інформації до перевізників будуть вжиті суворі санкції в межах діючого законодавства.

Заступник Міністра також наголосив на необхідності вжиття сурових заходів до перевізників, які порушують умови рівноправної конкуренції, здійснюють перевезення із порушенням норм праці і відпочинку до водіїв, що здійснюють перевезення у міжнародному сполученні або взагалі приписують собі неіснуючі і невиконані перевезення.

«Комісія вирішила обрати для перевізників-порушників наступні санкції, передбачені чинним Порядком. Зокрема:

- перевізник може бути позбавлений отримувати права роботі по окремих країнах;

- транспортний засіб перевізника, що систематично здійснює порушення, може бути не допущений до участі у конкурсі з розподілу дозволів ЄКМТ;

- перевізник може бути відсторонений від участі у конкурсі з розподілу дозволів ЄКМТ на 2019 рік.

Враховуючи викладене, звертаємо увагу перевізників на необхідність ретельної підготовки інформації, що буде надаватися на розгляд Комісії», - підкреслив Юрій Лавренюк.

Юрій Лавренюк також звернув особливу увагу, що в цьому році розподіл дозволів ЄКМТ буде повністю в автоматичному режимі «Міністерство інфраструктури врахувало всі попередні недоліки та проблеми. В автоматизованій електронній системі видачі дозволів ЄКМТ усунуто будь-який людський чинник і  втручання ззовні. Це організаційно-технічна система, що забезпечує вироблення рішень на основі автоматизації інформаційних процесів».

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ НА УМОВИ ПОДАННЯ ЛИСТІВ-ПОВІДОМЛЕНЬ!

У термін з 01 вересня до 15 вересня 2018 року (включно) подаються лише листи-повідомлення встановленого зразка, завірені печаткою перевізника (за наявності) та підписом керівника. Всі зареєстровані листи-повідомлення будуть оприлюднюватись на сайті Міністерства інфраструктури України щоденно в розділі «Оголошення».

Додаткових документів до листа-повідомлення надавати не потрібно. Особистої присутності керівника підприємства або його уповноваженої особи не потрібно. При поданні листа-повідомлення можна використовувати будь-які сервіси поштових та кур’єрських служб, які доставлять, відправлений до 15.09.2018 (включно), лист-повідомлення на адресу Міністерства інфраструктури. Крім того, для більшої зручності передбачена можливість подання до абонентської скриньки з написом «єкмт» в фойє Міністерства інфраструктури.

Для отримання додаткової інформації можна звертатись за телефонами: (044) 351-41-86, 351-41-85, 351-48-23 та 351-48-38.



ВСІ Новини