Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Жовтня 2018, 14:06
Версiя для друку


Володимир Омелян відкрив ІІ Міжнародну виставку Rail Expo – 2018

16 Жовтня 2018, 14:06

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відкрив ІІ Міжнародну виставку Rail Expo – 2018.

У вітальному слові очільник Міністерства наголосив, що належне функціонування та розвиток залізничного транспорту в Україні є одним з найважливіших факторів для забезпечення економічного та  промислового зростання.

«Ми повинні визнати, що технології змінили виклики та вимоги, яким має відповідати залізничний транспорт. Інновації стають проривними. Розвиток та зміцнення залізничного транспорту та підвищення його конкурентоспроможності неможливі без його реформування. Задля забезпечення ефективності діяльності сектору залізничних перевезень необхідно здійснити рішучі дії, направлені на відкриття ринку. Тільки конкуренція на транспорті є раціональною та життєздатною в економічному сенсі. І я переконаний, що «Укрзалізниця» може стати і обов’язково стане компанією номер один в Україні»? – заявив Володимир Омелян.

За його словами, Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом визначено перелік директив та регламентів, що стосуються залізничного транспорту, які мають бути імплементовані до 2022 року в Україні: «Справедлива конкуренція між усіма учасниками ринку, прозорі тарифи на послуги з доступу до інфраструктури, економічна ефективність залізничних перевезень, максимальне використання існуючої інфраструктури, - все це прямі вимоги директив ЄС, які Україна має імплементувати та реалізувати».

Володимир Омелян зазначив, що проект нового Закону України «Про залізничний транспорт України», який зареєстрований в Парламенті 17 листопада 2017 року за № 7316, враховує 6 директив та 3 регламенти ЄС,  імплементація яких передбачена Угодою про Асоціацію, і фактично презентує нову модель ринку залізничних перевезень, аналогічну європейським залізничним системам. Його прийняття забезпечить правову основу сталого розвитку залізничної галузі України.

«Суспільство очікує швидких і стабільних відповідей на свої потреби, транспортний ринок має бути спроможним задовольнити їх. Діалог та співпраця мають вирішальне значення для впровадження нового мислення та концепцій, щоб ми всі могли сприяти розвитку транспортної системи завтрашнього дня», - наголосив очільник Міністерства інфраструктури.

Він також подякував присутньому на заході Голові Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ярославу Дубневичу за підтримку Комітету у питанні необхідності реформування «Укрзалізниці».

 



ВСІ Новини