Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Грудня 2018, 15:37
Версiя для друку


34 країни-члени ІМО підтримали протест України проти захоплення українських військових катерів і членів їхніх екіпажів та блокади українських портів

3 Грудня 2018, 15:37

Сьогодні, 3 грудня 2018 року, українська делегація в Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) висловила категоричний протест Російській Федерації у зв’язку зі збройним нападом та захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їхніх екіпажів.

Раніше Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про фактичну блокаду Російською Федерацією портів Азовського моря Маріуполь та Бердянськ для заходу та виходу суден та закликав світову спільноту до відповіді на порушення Конвенції ООН з морського права та двосторонніх українсько-російських угод.

Українська делегація в Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації відзначила, що численні факти дискримінаційних перевірок суден Російською Федерацією, які прямують до українських портів, є порушенням Конвенції ООН з морського права та двосторонніх українсько-російських угод та засудила такі дії. Позицію та вимоги України підтримали делегації 34 країн-членів ІМО, серед яких Австралія, Велика Британія, Грузія, Канада, ФРН, Франція та США, які також засудили акт збройної агресії Росії проти України. Жалюгідний виступ представників РФ не отримав підтримки.



ВСІ Новини