Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Грудня 2019, 15:49
Версiя для друку


Компанії з Катару та України заявили про участь у концесійному конкурсі у порту Ольвія, - Владислав Криклій

17 Грудня 2019, 15:49

Компанії з Катару та України заявили про участь у концесійному конкурсі у порту Ольвія. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 17 грудня 2019 року.

Завершився прийом заявок на конкурс щодо передачі в концесію майна державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія», який тривав з 18 жовтня 2019 року. За цей час до конкурсної комісії надійшло 3 заявки від українських та міжнародних компаній. Учасниками концесійного конкурсу є портові оператори з України та Катару. Дві компанії з трьох попередньо кваліфіковані для участі в наступному етапі. Щодо третьої, то рішення конкурсною комісією наразі не прийнято, оскільки заявку було подано в останній день прийому заявок.

Конкурсні пропозиції на участь в конкурсі було подано двома компаніями: КЮТЕРМІНАЛЗ та об’єднанням ТОВ Морське агентство «Пітерс» та ТОВ «ПРОТТО-ГАЗОЛІН».

Міністр інфраструктури Владислав Криклій наголосив, що від реалізації концесійного проекту в порту «Ольвія» очікується $66 млн інвестицій та мінімум $3 млн муніципальних інвестицій в наступні 35 років. А також $3 млн щорічних концесійних платежів.  

Наступний етап, оцінка конкурсних пропозицій учасників та визначення переможця, відбудеться 21 січня 2020 року.



ВСІ Новини