Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Січня 2020, 15:48
Версiя для друку


Державна політика у сфері транспорту та інфраструктури має чіткий євроінтеграційний напрям, - Владислав Криклій

28 Січня 2020, 15:48

У рамках робочого візиту до Брюсселю Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів зустріч із Єврокомісаром з питань транспорту Адіною Велян сьогодні, 28 січня 2020 року. Сторони обговорили широке коло питань співробітництва з розвитку транспортної інфраструктури та європейської інтеграції України.

Владислав Криклій наголосив, що інфраструктурна євроінтеграція України є незмінним пріоритетом роботи Міністерства інфраструктури: «Ми активно працюємо для наближення українського законодавства до законодавства ЄС у сфері транспорту та імплементації відповідних директив і регламентів відповідно до Угоди про асоціацію. Запровадження європейських вимог поступово робить українську інфраструктуру сучасною та сприяєтиме наданню транспортних послуг європейської якості», – заявив Міністр інфраструктури України. Очільник Міністерства повідомив, що наразі Верховна Рада України опрацьовує низку транспортних євроінтеграційних законопроєктів – про залізничний транспорт, мультимодальні перевезення, внутрішній водний транспорт, перевезення небезпечних вантажів.

«Державна політика у галузі транспорту та інфраструктури має чіткий євроінтеграційний напрям. Іде активний розвиток авіаційного, автомобільного та залізничного сполучення з країнами ЄС. Спільно з міжнародними партнерами працюємо, щоб якомога швидше річки Дніпро, Південний Буг та українська частина річки Дунай стали частиною європейської мережі внутрішніх водних шляхів, а міжнародний водний шлях Е-40 відновлено. Прагнемо реалізації всіх проєктів, що передбачені Індикативним інвестиційним план TEN-T. Наша стратегічна мета – щоб транспортна інфраструктура Української держави розвивалась у гармонійному поєднанні з ЄС», – підкреслив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури України також наголосив на важливості приєднання України до спільного авіаційного простору ЄС. Він запевнив, що з Українська держава вживає всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки польотів і судноплавства у своїй сфері відповідальності в Азовсько-Чорноморському регіоні, не дивлячись на систематичні порушення з боку Російської Федерації, про що інформує ІСАО та ІМО.

Владислав Криклій подякував європейській стороні за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та допомогу у підготовці техніко-економічних обґрунтувань та реалізації важливих транспортних проєктів, зокрема, щодо розвитку інфраструктури Азовського регіону та підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України. У свою чергу, Єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян відзначила позитивну динаміку процесу транспортної євроінтеграції України та запевнила у подальшій підтримці з боку Європейської комісії.



ВСІ Новини