Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Травня 2020, 14:16
Версiя для друку


Ми готові якнайшвидше відновити регулярні пасажирські авіаперевезення з Грузією, - Владислав Криклій

19 Травня 2020, 14:16

19 травня 2020 року Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів відеорозмову з Міністром економіки і сталого розвитку Грузії Нателою Турнава. Сторони обговорили відновлення регулярного пасажирського авіасполучення між обома країнами, а також подальшу співпрацю за іншими напрямками у сфері інфраструктури та транспорту.

Владислав Криклій подякував Міністру за всебічну дружню підтримку Грузії для України та розповів про всі етапи відновлення роботи пасажирського транспорту в країні.

Натела Турнава, у свою чергу, повідомила, що Грузія готова відчинити свої кордони для здійснення регулярних міжнародних рейсів вже з 1 липня. Тому наголосила на необхідності відновлення авіасполучення між обома країнами, як тільки це буде можливо.

Владислав Криклій запевнив, що Україна готова швидко та синхронно діяти, щоб у координації з міністерствами закордонних справ обох країн відчинити кордони для пасажирського сполучення. Відтак, українські авіакомпанії вже звернулися до грузинської сторони із заявою про готовність відновити польоти. Обидві сторони зараз активно працюють над тим, щоб створити всі необхідні безпечні умови для пасажирів після відновлення польотів.

Також Владислав Криклій та Натела Турнава обговорили торгово-економічні відносини між країнами, можливі варіанти стимулювання економіки у період коронакризи та прийнятий у першому читанні законопроєкт 1182-1-д «Про внутрішній водний транспорт», який дає старт реформі річкових перевезень.

Крім них участь у відеорозмові взяли: з грузинської сторони - заступники Міністра економіки Геннадій Арвеладзе та Акакій Сагірашвілі, з української - заступник Міністра інфраструктури Олег Ющенко, голова Державної авіаційної служби Олександр Більчук та представники Міністерства.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини