Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Травня 2020, 10:14
Версiя для друку


Укрзалізниця готова до запуску пасажирського сполучення з 1 червня, - Дмитро Абрамович

28 Травня 2020, 10:14

42 поїзди будуть готові вирушити з 1 червня. Про це повідомив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович сьогодні, 28 травня, під час огляду готовності залізничного вокзалу м. Києва та рухомого складу до відновлення пасажирських перевезень. Огляд проведено разом з в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іваном Юриком.

«З 1 червня 42 поїзди будуть готові вирушити. І їх кількість може збільшитися. Всього за 3 дні зі старту продажу проїзних документів пасажири придбали 21 тисячу квитків. Укрзалізниця готова до запуску пасажирських перевезень з 1 червня. Норми безпеки залишаються в пріоритеті», - сказав Дмитро Абрамович.

Рішення щодо того, коли і які рейси можуть бути відновлені, визначають обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожному регіоні. Тому, щоб відкрити інші напрямки, крім тих, що є наразі у продажу, необхідні письмові рішення відповідних обласних комісій.

Станом на сьогодні, є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях. Обласні комісії Чернівецької та Закарпатської областей не дозволили відновлення руху. Обласні комісії Тернопільської і Хмельницької областей дозволили запустити тільки приміське сполучення. Інші регіони приймуть рішення додатково протягом 28-30 травня.

Також нагадаємо, що з 1 червня продаж проїзних документів може здійснюватися одразу за 90 днів до дати відправлення, а не за 45-60, як було раніше. Їх можна придбати як на онлайн-ресурсах, так і в залізничних касах, які розпочали роботу з 27 травня.



ВСІ Новини