Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Червня 2020, 11:21
Версiя для друку


Максимально залучатимемо українські підприємства задля забезпечення Укрзалізниці сучасними електропоїздами, - Дмитро Абрамович

17 Червня 2020, 11:21

Міністерство інфраструктури України планує максимально залучати українські підприємства та виробників задля забезпечення Укрзалізниці сучасними електропоїздами. Про це повідомив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович під час огляду потужностей Київського електровагоноремонтного заводу вчора, 16 червня.

“Президент поставив перед нами нове завдання - організувати закупівлю сучасних електропоїздів з хорошою системою кондиціонування та вентиляції. Зараз я знаходжуся на Київському електровагоноремонтному заводі – підприємстві, що виконує капітальний ремонт та модернізацію електропоїздів. Вони розробляють проєкт вітчизняного електропоїзда з локалізацією близько 95%. В умовах коронакризи дуже важливо мотивувати та підтримувати українські підприємства та виробників. Адже це не тільки нові робочі місця для людей, а й великий поштовх для розвитку економіки держави”, - наголосив Дмитро Абрамович.

Він додав, що фінансовим планом Київського електровагоноремонтного заводу на цей рік вже передбачено виконання капітального ремонту 46 електросекцій, тобто, 10 електропоїздів зможуть бути відремонтовані та відправлені в експлуатацію, у подальшому підприємство може вийти на потужність з проведення ремонту в обсязі 80 секцій на рік.

“Незважаючи на коронакризу та завдяки злагодженій роботі Київського електровагоноремонтного заводу, у квітні-травні підприємству вдалося завершити запланований ремонт електропоїзду для Південно-Західної залізниці та ввести його в експлуатацію”, - додав Дмитро Абрамович.

Всього за 5 місяців цього року ПрАТ “КЕВРЗ” відправив в експлуатацію 10 електросекцій (електропоїзди ЕР-9М №509 та ЕР-9М №549) та виконав модернізацію чотирьох секцій електропоїзда ЕПЛ-2Т №012.

Обсяг реалізованої продукції склав 140 млн 557 тис. грн без ПДВ.



ВСІ Новини