Для людей
з порушенням зору

    Новини    24 Вересня 2020, 16:13
Версiя для друку


65 млн доларів від Світового Банку буде спрямовано на оновлення дорожньої інфраструктури Луганщини, - Владислав Криклій

24 Вересня 2020, 16:13

Україна і Світовий Банк домовилися про надання позики у розмірі 65 млн доларів на оновлення дорожньої інфраструктури Луганщини у рамках реалізації нового проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження». Надання цієї позики також погоджено Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

«Завдяки Програмі Президента «Велике будівництво» цьогоріч ми оновлюємо рекордну кількість автошляхів – понад 6 тисяч км доріг державного та місцевого значення. Проте, звісно, цього недостатньо, щоб повністю оновити всю дорожню мережу України, у тому числі на сході нашої держави, яка внаслідок російської агресії постраждала найбільше. На це знадобиться не один річний бюджет країни. Тому ми вкотре дякуємо нашим міжнародним партнерам за підтримку і я впевнений, що новий спільний проєкт з відновлення дорожньої мережі Луганщини допоможе нам створити сучасну та якісну інфраструктуру для людей. І, найголовніше, результати цих змін побачать і відчують на собі самі жителі цього регіону. А мешканці тимчасово окупованих територій будуть знати, що Україна змінюється і дбає про своїх громадян», - прокоментував реалізацію майбутнього проєкту Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Відповідну угоду про надання позики планується підписати до кінця цього року.

 У рамках вищезазначеного проєкту буде оновлено близько 183 км автошляхів загального користування державного значення в Луганській області:

- Н-26 Чугуїв – Мілове;

- Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ;

- Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут.

Владислав Криклій додав, що азовський та східний регіон залишається одним із пріоритетів відновлення інфраструктури для держави.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii



ВСІ Новини