Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Жовтня 2020, 16:05
Версiя для друку


Світовий банк ініціює проведення комплексного дослідження розвитку інфраструктури електричного громадського транспорту в Україні, - Владислав Криклій

23 Жовтня 2020, 16:05

 23 жовтня, у Міністерстві інфраструктури України відбулася зустріч Міністра Владислава Криклія з представниками Світового банку, на чолі з керівником програм інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні - Бахером Ель-Хіфнаві, щодо  ініціативи проведення комплексного дослідження розвитку інфраструктури електричного громадського  транспорту в Україні. Для цього вже найближчим часом експерти, яких залучить Світовий банк, проведуть ретельне дослідження та аналіз з метою виявлення реальних потреб ринку. 

У зустрічі також взяли участь: заступник Міністра інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Клімашевський, генеральний директор Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Фарід Сафаров, директор Команди підтримки реформ Мініфраструктури Ірина Кошель та експерти RST Євген Катков та Марина Китіна.

Міністр інфраструктури України висловив вдячність Світовому банку за ініціативу проведення такого дослідження та підкреслив його важливість. “Нами проведена велика робота щодо законодавчих змін, направлених на створення умов для розвитку електротранспорту в Україні. Це надзвичайно важливий напрямок, оскільки йдеться перш за все про підвищення рівня екологічності громадського транспорту, а також перехід від користування маршрутками до  комфортабельних електробусів, що значно підвищить якість життя мешканців українських міст” - зазначив Владислав Криклій.

Дослідження буде складатися з трьох основних компонентів. Перший з них полягає в аналізі можливостей розширення мережі міського електротранспорту в Україні. А саме,  розробці інструментів для прийняття рішень при виборі альтернативних варіантів електрифікованих автобусів для українських міст, оцінці мережі електрозарядних станцій з метою залучення додаткових інвестицій, огляду ринку лізингу в Україні та вивчення потенційних бізнес-моделей. Другий компонент включає аналіз зарядних мереж, які вже функціонують в Україні, а також вивчення міжнародних прикладів ринкових моделей та формування стратегії для нашої країни. Третій - являє собою дослідження і аналіз потенційної ролі України у ланцюжку створення акумуляторів в Європі.

Координацією зазначеного проєкту, який має бути реалізований наприкінці червня 2021 року, опікуватиметься Директорат цифрової інфраструктури на транспорті та Команда підтримки реформ Міністерства інфраструктури України.  Фінансування  здійснюється Трастовим фондом мобільності та логістики.

 



ВСІ Новини