Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Листопада 2020, 12:39
Версiя для друку


У Раді зареєстровано законопроєкт щодо децентралізації повноважень в організації пасажирських автоперевезень, - Владислав Криклій

16 Листопада 2020, 12:39

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 4376 «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», що передбачає децентралізацію повноважень в організації пасажирських автоперевезень. Мова йде про передачу цих повноважень від райдержадміністрацій до облдержадміністрацій або об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Законопроєкт пропонує передати обласним державним адміністраціям повноваження щодо організації пасажирських перевезень за внутрішньообласними маршрутами, які будуть виходити за межі територій ОТГ. А на автобусних міських та приміських маршрутах, які проходять між населеними пунктами в межах однієї ОТГ, рішення будуть приймати виконавчі органи місцевих рад ОТГ. Це ключові зміни для галузі автоперевезень у децентралізаційному напрямі. Тому, сподіваюсь, найближчим часом, цей законопроєкт буде винесений на розгляд депутатами», - зазначив очільник Міністерства.

Владислав Криклій пояснив, що повноваження щодо організації перевезень пасажирів на міжнародних та міжобласних автобусних маршрутах залишатимуться за Міністерством інфраструктури, а на приміських внутрішньообласних маршрутах – за облдержадміністраціями. Разом з тим, рішення щодо організації автобусних маршрутів, які проходять в межах населеного пункту, надалі прийматимуть виконавчі органи місцевих рад, а щодо автобусного маршруту прямого сполучення Київ-МА «Бориспіль» – КМДА.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини