Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Грудня 2020, 10:15
Версiя для друку


Як перші потенційні концесії розглядаємо вокзали Києва та Вінниці, - Владислав Криклій

30 Грудня 2020, 10:15

Міністерстві інфраструктури України відбулась нарада щодо  дослідження з оцінки ринку в рамках пілотного проєкту концесії пасажирських вокзалів міст Харків, Дніпро, Вінниця, Хмельницький, Миколаїв, Чоп, Київ

 Тестування інтересу міжнародних та локальних інвесторів відповідно до різних сценаріїв групування транзакції пілотних вокзалів важливе для прийняття подальших рішень щодо наступних кроків проєкту, зокрема написання концептуальної записки та ТЕО.

Міністерство інфраструктури очікує на продуктивну співпрацю з інвесторами, які зацікавлені у розбудові сучасної залізничної інфраструктури та реалізації перспективних проєктів державно-приватного партнерства в Україні.

«Ми очікуємо великих міжнародних гравців, які мають відповідний досвід з управління вокзалами та готові інвестувати. Так само як і локальних інвесторів. Переваги отримають усі стейкхолдери: держава та місцеві органи влади – додаткові робочі місця та податки, концесійні платежі; Укрзалізниця – зменшення збитків, оновлення та розвиток інфраструктури; інвестор – прибуток; споживачі – якісно новий публічний простір, а також нові послуги та додатковий комфорт. Вдячний нашим постійним міжнародним партнерам за надану технічну допомогу щодо підготовки дослідження з оцінки готовності концесії перших 7 пілотних вокзалів та проведений аналіз ринку. Це дозволить нам краще зрозуміти специфіку та нюанси реалізації майбутніх проєктів та  підготуватися до їх фактичного втілення», - пояснив Міністр. За словами Владислава Криклія, міністерство розглядає як перші потенційні концесії  вокзали Києва та Вінниці,  також  вирішено підготувати пре-ТЕО концесії пасажирських вокзалів у Львові та Одесі.

За підсумками заходу, Мінінфраструктури підтримало подальші дії щодо концесії залізничних вокзалів та необхідності групування відповідних об’єктів.  

Участь у заході взяли участь лідер програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Ель-Хіфнаві Бахер, Глобального інфраструктурного фонду та Міжнародної фінансової корпорації. в.о. члена правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський, представники Мінінфраструктури, Команди підтримки реформ, Укрзалізниці Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини