Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Грудня 2023, 19:30
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Провели третю зустріч у Румунії щодо нарощення експортної спроможності для українських портів Дунаю

7 Грудня 2023, 19:30
Швидка та ритмічна робота цих шляхів експорту залишається стратегічним напрямком роботи. За 11 місяців роботи загальні обсяги перевалки через українські Дунайські порти склали майже 30 млн тон.
Повертаємося з рішенням про нічну навігацію на каналі Суліна. Вона вже запрацювала. Очікуємо від румунських колег забезпечення необхідною кількістю лоцманів. В такому разі вийдемо на 4 млн тонн експортної спроможності на місяць.
 
 
Продовжуємо спільно працювати над збільшенням потужності залізничних та автомобільних пунктів пропуску у чотирьосторонньому форматі: Румунія – США – Європейська Комісія – Україна за участі Молдови. Два ключових питаннях, над якими працюємо зараз – це погодження пілотного проєкту на пункті пропуску “Красноїльськ – Вікову де Сус” – запуск вантажівок та “зелений коридор” через пункти пропуску “Рені – Джурдлешти – Галац” між Україною, Молдовою та Румунією.
 
Також ми зі свого боку у листопаді розпочали ремонтні роботи на пункті пропуску “Рені”, щоб створити там умови для спільного контролю з Молдовою. У 1 кварталі наступного року плануємо завершити ці роботи та запустити спільний контроль. Разом з тим, звернули увагу колег на необхідність збільшення фахівців фіто та ветеринарного контролю на кордоні.
 
 
Дякую за лідерство помічнику Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймсу ОʼБраєну, також колегам — Міністру транспорту та інфраструктури Румунії Соріну Гріндяну, Генеральному директору Європейської комісії з питань мобільності і транспорту Магді Копачинській, Ігорю Прокопчуку, Послу України в Румунії.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини