Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Січня 2024, 13:20
Версiя для друку


Євген Зборовський: 2023-й став роком захисту дорожньої інфраструктури та формування культури доброчесності

9 Січня 2024, 13:20
Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Євген Зборовський підбив підсумки роботи у 2023 році та визначив пріоритети на 2024.
  • Формування культури доброчесності
Реформа Укртрансбезпеки створила прозору модель взаємодії з ринком. У 2023 році Укртрансбезпека:
 
- забезпечили аудіо-відео фіксацію роботи всіх інспекторів;
- розвивали проєкти позбавлені корупційних ризиків. Зокрема, автоматизованого зважування транспорту в русі Weight-In-Motion
- захистили в судах 1425 справ на 70,5 млн грн
- надали 162 тис. консультацій на Лінії інформаційної підтримки. Найчастіші запити були про електронну чергу перетину кордону, отримання ліцензій та робити з системою «ШЛЯХ»
  • Державний нагляд (контроль) на автомобільному транспорті
Вперше за всю історію Укртрансбезпеки, завдяки контролю на наземному транспорті Державний бюджет України у 2023 році отримав рекордні 637 млн грн. Цей результат досягнуто завдяки командній роботі Укртрансбезпеки, Міністерства відновлення, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.
 
 
«Таку рекордну суму коштів держбюджет отримав через прозору та ефективну працю Укртрансбезпеки. За кожною гривнею стоїть превенція порушень: кожна зупинена перевантажена фура, це збережені дороги, кожен випадок виявлення водія, який їде 20 годин за кермом і не користується тахографом, – це вантажівка, яка не виїхала на смугу зустрічного руху через те, що водій заснув», - зазначив Євген Зборовський.
 
Уряд надав Укртрансбезпеці ефективні інструменти захисту дорожньої інфраструктури. Зокрема, Постановою №513 від 19 травня 2023 року Служба отримала можливість блокувати рух перевантаженого транспорту до усунення порушення та супроводжувати порушника до пунктів габаритно-вагового контролю.
 
Команда Укртрансбезпеки разом з партнерами продовжила відновлення та запуск нових станцій автоматизованого контролю (WIM-комплексів). Рік завершується із 50 працюючими WIM-комплексами. Складено понад 13 тис. постанов на 228 млн грн. Наразі кількість порушень габаритно-вагових норм, які фіксують WIM-комплекси, в порівнянні із 2021 роком, скоротилася у 5 разів!
 
  • Проєкт єЧерга
Інспектори Укртрансбезпеки забезпечували цілодобовий моніторинг дотримання правил проєкту під час масштабування електронної черги перетину кордону на 16 міжнародних пунктів пропуску безпосередньо перед пунктами пропуску. Головна мета – зробити перетин кордону українцями максимально швидким та зручним.
 
  • Адміністративні послуги
У 2023 році Укртрансбезпека надала 100% адміністративних послуг онлайн. У результаті, вперше було опрацьовано рекордні 15 973 заяви, видано 10 056 нових ліцензій, поповнено Державний бюджет ще на 31 млн грн.
  • Плани на 2024 рік

У 2024 році Укртрансбезпека максимально цифровізується. Один з проєктів наступного року — єІнспектор. Проєкт передбачає цифровізацію дій інспектора – створення електронних актів перевірки, електронного чек-листа, та електронної постанови.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини