Для людей
з порушенням зору

    Новини    24 Лютого 2016, 16:27
Версiя для друку


Україна відновить дію транзитних дозволів

24 Лютого 2016, 16:27

Міністерство інфраструктури України отримало офіційне звернення від Міністерства транспорту РФ з пропозицією взаємно зняти всі раніше введені обмеження і відновити транзит вантажного транспорту. Про це повідомив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на засіданні Уряду 24 лютого 2016 року.

Це означає, що українські перевізники, задіяні в транзитних перевезеннях, зможуть відновити свої поїздки в напрямку країн Європи та Азії, маршрути до яких пролягають через територію РФ. Навзаєм українська сторона відновить дію своїх транзитних дозволів з 0:00 годин 25 лютого 2016 року.

«В Україні десятки тисяч осіб задіяні в транзитних перевезеннях на всьому євразійському просторі. Через призупинення транзиту останні 10 днів всі ці люди були позбавлені можливості заробляти гроші і годувати свої сім’ї», - зазначив Андрій Пивоварський. З цієї причини у вівторок під будівлею міністерства відбувся пікет перевізників, які вимагали якнайскорішого відновлення транзиту.

Також міністр вкотре пояснив особливості такого виду перевезень: «Коли фура йде транзитом під російськими номерами, це не означає, що там російський водій, що вона везе товари російського походження або належить росіянину. Її власником може бути транснаціональна компанія, яка має офіс в РФ, як і в Україні, і просто така в цих перевезень логістика». Він наголосив, що Україні пощастило бути частиною шляху між Європою та Азією і необхідно використовувати цей потенціал максимально.

«Наші колеги з Польщі вже домовилися з росіянами про відновлення транзиту. Є ризик, що транзитні потоки просто переорієнтуються в обхід України через Білорусь, Прибалтику, Польщу. Тоді ми можемо забути про концесійні дороги, просто не буде достатніх інтенсивності руху для залучення коштів на їх будівництво. Від зменшення транзитних перевезень втратять не тільки українські перевізники – придорожній готельний і ресторанний бізнес в регіонах недорахується чималої кількості клієнтів, впадуть обсяги продажів палива на АЗС, місцеві бюджети недоотримають кошти від 5% акцизу», - додав міністр.

Андрій Пивоварський попросив Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка дати протокольне доручення МВС аби гарантувати безпеку будь-яких транзитних перевезень територією України.

Нагадаємо, за останній тиждень до відомства надійшло багато звернень від партнерів з Євросоюзу, вітчизняного і європейського бізнесу та українських перевізників. За взаємне відновлення транзиту з РФ висловилися і представники Асоціації міжнародних автомобільних перевізників (АсМАП).

 



ВСІ Новини