Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Березня 2017, 11:24
Версiя для друку


Адміністрація морських портів України запроваджує стандарти FIDIC

21 Березня 2017, 11:24

Відповідний Меморандум про співпрацю між АМПУ, Міністерством інфраструктури та Асоціацією інженерів-консультантів України був підписаний 21 березня 2017 року в присутності міністра Володимира Омеляна.

Робота АМПУ за стандартами FIDIC, зокрема, з використанням положень Блакитної книги (Blue book, форма контракту для днопоглиблювальних і меліоративних робіт) і Червоної книги (Red book, форма контракту для будівельних та інженерних робіт) зробить більш простими і прозорими тендерні закупівлі АМПУ, а також створить чіткі правила роботи в Україні для міжнародних днопоглиблювальних та інженерних компаній.

«Ми вітаємо активну позицію АМПУ щодо вдосконалення своєї проектної та тендерної документації відповідно до міжнародних стандартів FIDIC. Наша Асоціація запропонує фахівцям АМПУ всю можливу експертну допомогу і консультації з даного питання»,— зазначила президент Асоціації інженерів-консультантів України Яна Щигурова.

«Експертиза FIDIC допоможе нам стати зрозумілими для всього світу, створити універсальні контрактні форми — як для днопоглиблення, так і для інших інженерних робіт. АМПУ — одне з найбільших підприємств в портовій галузі України, і ми прагнемо, щоб воно стало вагомим замовником і на світовому рівні. А це буде можливо, якщо ми підвищимо свою транспарентність в питанні закупівель і будемо повністю відповідати міжнародним стандартам»,— зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

«Ми нарешті перериваємо не успішну практику підготовки сумнівної тендерної документації, яка далі місяцями перевіряється антимонопольним, антикорупційними і іншими органами. Ми маємо переймати кращий світовий досвід, підвищувати якість документації, якість будівельних робіт. А це, в свою чергу, дасть відчутну економію державних коштів»,— зазначив в ході підписання Меморандуму міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Довідка:
Міжнародна федерація інженерів-консультантів (FIDIC, від фр. Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils), одна з найстаріших міжнародних асоціацій в області інвестиційно-будівельної діяльності. Основна діяльність федерації — розробка типових умов контрактів для регулювання відносин учасників міжнародної інвестиційно-будівельної діяльності. Федерація заснована в 1913 році.

Асоціація інженерів-консультантів України є єдиним уповноваженим представником FIDIC в Україні.



ВСІ Новини