Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    10 Липня 2015, 16:22
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства інфраструкрури України

«Про затвердження Методики розрахунку ставок портових зборів»
10 Липня 2015, 16:22

Україна має безперечну транзитну перевагу, що надзвичайно важливе при міжконтинентальному транспортуванню вантажів, але з кожним роком транзит вантажів через українські порти зменшується.

Один із факторів, що негативно впливає на транзитну привабливість портової інфраструктури є фіксовані ставки портових зборів, тоді як в більшості портів Європи ці величини визначаються за формулами на диференційованих засадах.

На теперішній час постала гостра необхідність вирішення питань, пов’язаних з удосконаленням тарифної політики, що регулює стягнення портових зборів з суден, які прямують до причалів перевантажувальних терміналів України для виконання навантажувально-розвантажувальних робіт.

Одним із найважливіших питань є підтримання балансу конкурентоздатності морських портів України та портів сусідніх держав.

З метою забезпечення державної політики в сфері морського транспорту та відповідно до статті 22 Закону України «Про морські порти України» розроблено проект наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Методики розрахунку ставок портових зборів».

Методика розрахунку ставок портових зборів розроблена з метою уніфікації розрахунку базових ставок портових зборів та впроваджує єдині засади формування і визначення їх розміру, містить принципи і методи побудови розрахунку базових ставок портових зборів та визначає економічно обґрунтований підхід до їх розрахунку та встановлення знижок до цих ставок.

Визначені ставки портових зборів не залежать від виду плавання (каботажне або закордонне) та прапора, під яким судно здійснює плавання (Державний Прапор України або іноземний прапор).

Проект наказу розміщено на сайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження та пропозиції до проекту наказу слід надсилати на адресу Департаменту морського та річкового транспорту, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; konik@mtu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування проекту постанови у письмовому та / або електронному вигляді.



ВСІ Оголошення