Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Січня 2016, 11:20
Версiя для друку


До уваги перевізників: щодо обмеження транзиту через територію РФ (оновлено)

11 Січня 2016, 11:20

На ваші чисельні прохання та на додаток до попередньої новини уточнюємо, що нові правила транзиту територією Росії вантажів автомобільним транспортом, запроваджені в односторонньому порядку Указом №1 Президента РФ від 1 січня 2016 року, наразі розповсюджуються виключно на перевезення з території України до Казахстану. Нагадуємо, що такі транзитні перевезення можуть відбуватись виключно через визначений пункт пропуску, що знаходиться на кордоні між Республікою Білорусь та Російською Федерацію. Вантаж має бути опломбовано на всьому маршруті слідування територією РФ.

При цьому, перевезення до будь-якої іншої країни, а також перевезення у зворотньому напрямку з Казахстану до України, можуть виконуватись у звичайному режимі, без встановлення пломб та через будь-які діючі пункти пропуску автомобільного транспорту. В таких випадках відмова в оформленні вантажів та пропуску з боку мітниці РФ є порушенням як діючої Угоди між РФ та Україною, так і власного російського законодавства. Просимо оперативно повідомляти про такі випадки департамент стратегічного розвитку доріг та автотранспорту Міністерства за адресою depavtotr@mtu.gov.ua.

Нагадуємо, що квоти разових дозволів на 2016 рік між Україною та Росією наразі не узгоджено через вимогу з боку РФ суттєво знизити кількість разових дозволів на транзитні перевезення, а також ввести квоти на двосторонні перевезення, що потребуватиме внесення змін до діючої Угоди про автомобільні перевезення між нашими країнами.

Українська сторона наразі не погоджується на зміну квоти разових дозволів на транзит, та продовжує відстоювати інтереси вітчизняних перевізників. Поки ситуація невирішена, українська сторона закликає перевізників не планувати поїздки до Російської Федерації та транзитом через її територію задля уникнення незручностей для водіїв та додаткових витрат для бізнесу. Про будь-які зрушення в цьому питанні Мінінфраструктури повідомлятиме додатково.

 



ВСІ Новини