Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Січня 2016, 16:35
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури відкрило альтернативний шлях доставки вантажів з України до країн Середньої Азії

15 Січня 2016, 16:35

15 січня в Іллічівську відбулось урочисте відправлення першого демонстраційного рейсу контейнерного поїзда за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан – Китай. Даний маршрут є новим напрямом «Шовкового шляху» та альтернативним шляхом доставки вантажів з Заходу на Схід в обхід території РФ. У заході взяли участь Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський,  Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, в.о. голови правління ПАТ «Українська залізниця» Олександр Завгородній.

У складі поїзда відправлено 10 вагонів та 20 сорокафутових контейнерів парку філії «ЦТС «Ліски» ПАТ «Українська залізниця». Очікується, що загалом тривалість маршруту до станції Достик на кордоні Казахстану і Китаю становитиме 11-12 діб. В подальшому вантажі будуть відправлені до крупних промислових міст КНР (Чженжоу, Чунцин, Лянюнгань). Тестовий рейс відправлено спеціально для відпрацювання маршруту та налагодження спільної роботи операторів поїзда в кожній з країн-учасниць.

«Це результат багатомісячної роботи великої команди людей з Уряду, Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці, що здійснили давню мрію та знайшли альтернативний шлях з Європи до Китаю через Україну. Нарешті ми можемо відійти від приставки «потенційний», коли говоримо про транзитний потенціал України. Цей потенціал вже реалізується. Всі формальності врегульовані, підписано протокол між керівниками залізниць країн-учасниць. За 2-3 тижні, сподіваюсь, ми зможемо перейти до робочого режиму експлуатації цього маршруту», – заявив Андрій Пивоварський.

Загалом технологічні характеристики дозволяють відправляти до 40 вагонів з 80-ю 20-футовими або з 40-ка 40-футовими контейнерами. Поїзд може перевозити всі без винятку вантажі. Таким маршрутом уже зацікавились вітчизняні відправники картону, каменю, керамічної плитки, гумовотехнічних виробів, металоконструкцій, меблів, продуктів харчування та сільськогосподарської продукції.

Для залучення клієнтів оператори поїзда проводять інформаційну кампанію, презентуватимуть можливості нового «Шовкового шляху» на міжнародних транспортних виставках, форумах, нарадах та зустрічах, а також безпосередньо користувачам залізничного транспорту.

Нагадаємо, щоб організувати курсування поїзда Міністерство інфраструктури, ПАТ «Українська залізниця» та Координаційний Комітет Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту провели значну роботу ще у 2015 році. Для запуску контейнерного поїзда були узгоджені технологія, прискорені терміни доставки, тарифні умови, визначені оператори. Включення України у Великий Шовковий шлях було вперше зафіксовано в українсько-китайському міжвідомчому протоколі.

За рухом першого потягу по маршруту нового «Шовкового шляху» можна слідкувати на інтерактивній мапі на сайті міністерства інфраструктури (оновлюється декілька разів на добу).

 

 

 

 

 

 



ВСІ Новини