Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Лютого 2016, 16:07
Версiя для друку


Андрій Пивоварський обговорив з Головою представництва ЄС в Україні ситуацію з транзитом

20 Лютого 2016, 16:07

У п’ятницю, 19 лютого, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський і Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський обговорили ситуацію з транзитом, яка склалася між Україною та РФ.

Пан Томбінський розповів про занепокоєння західних партнерів України, оскільки більшість товарів, що везуться українською територією, прямують у країни ЄС. Міжнародне співтовариство сподівається, що Україна як і раніше залишиться надійним транзитером, а перебої в транзитних потоках є тимчасовим явищем.

Андрій Пивоварський пояснив, що транзит призупинено тимчасово для врегулювання ситуації. «Перший крок вже зроблено. За інформацією Оперативного штабу, режим «їду додому» працює, кількість звернень за декілька днів зменшилася в рази. Обидві сторони відпустили затримані автомобілі, водії без перешкод завершують рейсі і повертаються додому. Повідомлення про можливі ускладнення не надходили», - повідомив міністр.

Він також зазначив, що Україна усвідомлює свій обов’язок забезпечити безперешкодний і безпечний транзит згідно міжнародних договорів і конвенцій, вимог ГАТТ/СОТ. Тим більше, що це в наших національних інтересах, бо ми прагнемо реалізувати свій транзитний потенціал. Незабезпечення плинності транзитних потоків може призвести до того, що Україну оминатимуть і всі інші перевізники, щоб не піддавати свій бізнес ризику запізнення або простою транспортних засобів. «Тому Міністерство працює над повним вирішенням питання», - додав Пивоварський.



ВСІ Новини