Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Травня 2016, 17:10
Версiя для друку


Залізничні перевезення під загрозою припинення, - Перший заступник Міністра інфраструктури України Євген Кравцов

27 Травня 2016, 17:10

Міністерство інфраструктури України занепокоєне ситуацією, яка склалася навколо постачання мастила для ПАТ «Укрзалізниця». Так, ухвалою судді Господарського суду м. Києва  М.Літвінової  у справі №910/9053/16 від 23 травня, було заборонено виконувати договір постачання мастила. Через рішення суду на користь одного з учасників конкурсних торгів (ТОВ «Міроіл») галузь за кілька днів взагалі залишиться без мастила і не зможе здійснювати перевезення, у тому числі в зону АТО. Про це заявив Перший заступник Міністра інфраструктури України Євген Кравцов.

За його словами, така ситуація є неприпустимою. «Не можна ставити під загрозу зупинки діяльності долю цілої галузі, яка має стратегічне значення для держави», - наголосив він. Також він зазначив, що прозорість проведення тендерних закупівель є принциповим і ключовим кроком на шляху подолання корупції в галузі. «Тендер відбувся, договір із постачальником мастила для «Укрзалізниці» було укладено. А суддя Господарського суду Києва зупиняє дію цього договору, ставлячи під загрозу всі залізничні перевезення в Україні», - заявив Є.Кравцов.

«Відбувається боротьба на ринку між компаніями-постачальниками мастил», - заявив Перший заступник Міністра інфраструктури України. За його словами, не всі компанії зацікавлені в прозорих ринкових умовах роботи, але позиція Міністерства однозначна і непорушна: жодна компанія не може ставити під загрозу залізничні перевезення в Україні.

Євген Кравцов також заявив, що ПАТ «Укрзалізниця» для захисту галузі звернеться до Київського апеляційного господарського суду. «Переможець торгів ТОВ «Трейд Коммодіті» був єдиним постачальником мастила, оскільки результати конкурсних торгів по трьох лотах, по яких переможцями стали інші два учасники торгів, 4 травня скасував Антимонопольний комітет України через скаргу все того ж учасника торгів – ТОВ «Міроіл», що звернувся до суду. Таким чином галузь залишилася без альтернативних постачальників мастила», - підкреслив Перший заступник міністра інфраструктури України.

Продукція, що поставляється за договором поставки від 11 травня, є стратегічно важливою для забезпечення безперебійної роботи всього залізничного транспорту, і, зокрема, проведення робіт щодо  відновлення залізничних колій, які були знищені в ході проведення терористичних дій на Донеччині та Луганщині.

Враховуючи ситуацію, що склалася на сході України, наслідки такого судового рішення вже через кілька днів ускладнять функціонування залізничного транспорту в зоні АТО.

 

 

 



ВСІ Новини