Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Червня 2016, 11:59
Версiя для друку


Приватизація і концесія портів - єдиний можливий шлях розвитку морської галузі, - Володимир Омелян

1 Червня 2016, 11:59

Приватизація і концесія портів є єдиним можливим шляхом розвитку морської галузі. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з заступником Міністра інфраструктури, транспорту та доріг Греції Маріанною Крисовелоні, яка відбулась 1 червня 2016 року в Одесі.


За словами Міністра інфраструктури України, реформа морської галузі є одним із пріоритетів діяльності Уряду. Це передбачає створення Морської адміністрації та реформування Адміністрації портів України. Міністр інфрастуктури України висловив зацікавленість у розширенні двостороннього співробітництва, зокрема, в питаннях приведення національного законодавства до вимог ЄС, в питаннях розвитку портової інфраструктури, забезпечення безпеки судноплавства тощо.

Сторони також обговорили можливості створення паромного сполучення між Україною та Грецією. За словами В.Омеляна,  реалізація такого проекту має високий торгово-економічний потенціал для обох країн. Міністр також наголосив, що протягом останніх років значно зріс товарообіг між Україною та Китаєм, країнами Перської затоки, країнами Скандинавії. За його словами, у 2020 році Україна може збільшити  експорт зернових культур вдвічі, що вимагає нарощування потенціалу інфраструктурних об'єктів України та створення нових транспортних коридорів.

В Одесі Міністр інфраструктури України візьме участь в роботі Міжнародного транспортного тижня, а також проведе низку двосторонніх зустрічей.



ВСІ Новини