Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Вересня 2016, 15:48
Версiя для друку


Юрій Лавренюк: Антикорупційна діяльність в ДП «Укрпошта» принесла свої перші результати

12 Вересня 2016, 15:48

Реорганізація уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції у підвідомчих МІУ підприємствах, установах та організаціях дає свої перші плідні результати.

Заступник Міністра інфраструктури України, який відповідає за напрям запобігання та виявлення корупції, зазначив, що : «Виявлення корупційних схем  та запровадження дієвих превентивних антикорупційних механізмів – ключові фактори моєї роботи у напрямі суттєвого зниження корупції». За дорученням Юрія Лавренюка було розпочато реформу в антикорупційній сфері діяльності всіх підвідомчих МІУ підприємствах, установах та організаціях, для того, щоб робота по боротьбі та запобіганню корупції здійснювалась на  належному рівні.

«Реорганізація антикорупційних підрозділів відбудеться для приведення їх у відповідність згідно вимог чинного законодавства, а також з метою надання їм більшої незалежності, що має стати наслідком їх більш ефективної діяльності», - повідомив раніше заступник Міністра інфраструктури.

Виконуючи доручення Юрія Лавренюка, нещодавно відбулась реорганізація Департаменту економічної та внутрішньої безпеки, на який було покладено функції уповноваженого антикорупційного підрозділу на такому великому державному підприємстві, як «Укрпошта». За досить короткий проміжок часу, діяльність реорганізованого уповноваженого підрозділу по запобіганню та виявленню корупції в ДП «Укрпошта» вже має свої перші результати.

Співробітники Департаменту економічної та внутрішньої безпекиДП «Укрпошта» разом з працівниками окремих філій, провели ряд перевірок в Генеральній дирекції, а також в  Одеській, Кіровоградській, Хмельницькій та Вінницькій дирекціях державного підприємства.

Протягом серпня, було виявлено низку порушень в діяльності окремих посадових осіб, які активно користуючись своїм службовим становищем та ігноруючи норми чинного законодавства, збагачувались за рахунок розкрадання державних коштів підприємства. Не один рік поспіль, посадовці разом із спільниками вдало реалізовували свої корупційні схеми.

Так, в зазначених раніше дирекціях, лише протягом минулого місяця, було виявлено наступні факти правопорушень, до яких належать:

  • незаконне відчуження земельних ділянок та будівель,
  • завищення цін на закупівлі товарів та послуг,
  • розкрадання ПММ,
  • незаконне зберігання підакцизних товарів,
  • протиправне отримання кредитів від «Укрпошти»,
  • не використання орендованого обладнання та багато інших протиправних дій.

Матеріали по виявлених правопорушеннях передані до правоохоронних органів, а по деяким з них, вже відкриті кримінальні провадження.

Таким чином, тільки за півтора місяці, було виявлено ряд протиправних діянь посадових осіб ДП «Укрпошта», а саме - розкрадання державних коштів на суму  8 113 178,50 грн. На даний час, в дохід державного підприємства вже повернуто 1 163 750 грн.



ВСІ Новини