Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Жовтня 2016, 20:26
Версiя для друку


Закон про таксі має бути проголосований в парламенті в рамках Дня інфраструктури, - Володимир Омелян

10 Жовтня 2016, 20:26

Закон про таксі має бути проголосований в парламенті в рамках Дня інфраструктури. Текст законопроекту узгодили в Міністерстві під час наради з народними депутатами, профспілками та учасниками ринку. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян 10 жовтня 2016 року.

«Головна мета законопроекту – мотивувати таксистів працювати легально», - заявив В.Омелян.

Серед ключових інструментів, які будуть прописані у новому законі, важливу роль відіграє спрощення доступу на ринок шляхом децентралізації отримання ліцензії. Передача на місця такого права має зменшити вартість ліцензії в 10 разів, її отримання буде коштувати 150 гривень, і це зробить її доступною.

«Легально платити абсолютно невеликий збір, але всім. За рахунок цього ми збільшемо надходження у бюджет, зменшемо рівень корупції. Ми створимо звичайні елементарні вимоги до людей, які хочуть працювати таксистами чи створювати свої компанії, і зможемо контролювати якість. Споживач послуг має відчувати себе безпечно, сідаючи в таксі», - наголосив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Крім того, планується впровадження цілого ряду преференцій та вимог для перевізників: «По-перше ми пропонуємо спростити  доступ до ринку легальних перевізників, створити певні преференції для таксі, наприклад, щодо користування смугами громадського транспорту, місцями стоянок таксі також щодо реклами таксі. Основна ідеологія законопроекту – легалізувати перевізників. Також ми охочими легалізувати інформаційно-диспетчерські служби, дати можливість їм здійснювати свою діяльність легально, але в той же час і посилити за ними контроль», - повідомив заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський.

В ході дискусії Міністр неодноразово наголосив на важливості внесення законопроекту на голосування до Верховної Ради України в рамках інфраструктурного дня.



ВСІ Новини