Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Жовтня 2016, 13:37
Версiя для друку


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Султан Ахмед Бін Сулайєм, Голова Правління та Директор DP World, підписали Меморандум про співпрацю

13 Жовтня 2016, 13:37

13 жовтня 2016 року в Києві відбулася зустріч Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з Султаном Ахмед Бін Сулайєм, Головою Правління та Директором DP World, і Радо Антоловичем, керуючим директором P&O Maritime (дочірнє підприємство DP World). Сторони обговорили наступні кроки з поглиблення співпраці між Україною та DP World – одним із найбільших світових портових операторів, який оперує майже 80 портами на 5 континентах.

Під час зустрічі Радо Антолович, керуючий директор P&O Maritime, передав Міністрові інфраструктури пропозицію щодо оптимізації роботи буксирного флоту в Одеському морському торговельному порту (ОМПТ). Радо Антолович зазначив, що компанія P&O Maritime привнесе в Україну не тільки інвестиції, а й провідні світові практики з управління портовими активами, оскільки сьогодні P&O Maritime експлуатує понад 150 судів по всьому світу й здійснює буксирувальні послуги в одному з найбільш завантажених портів світу – Джебель Алі.

У свою чергу Міністерство інфраструктури презентувало DP World інші потенційні можливості для інвестування в портову галузь України, зокрема в Іллічівський морський торговельний порт і Морський торговельний порт «Південний».

Султан Ахмед Бін Сулайєм зазначив, що бачить великий потенціал для підвищення ефективності портової галузі України й підтвердив зацікавленість у розвитку стратегічної співпраці з Україною. У результаті керівництво Міністерства інфраструктури й DP World підписали меморандум про співпрацю, зокрема, в контексті розробки пропозицій для реформування портовій галузі України та підвищення транзитного потенціалу нашої держави.

 

 

Інформація про компанії:

 

P&O Maritime – лідер з надання морських послуг для урядів та провідних організацій по всьому світу. Відмінна якість морських послуг залишається візитною карткою компанії з 1837 року, коли P&O, the Peninsular and Oriental Steam Navigation Company, була заснована в Лондоні. Сьогодні компанія P&O Maritime експлуатує понад 150 суден у десятках країн на всіх семи континентах і здійснює буксирувальні послуги в Джебель Алі – одному з найбільш завантажених портів світу. P&O Maritime – дочірнє підприємство DP World. Обсяг перевалки компанії в 2015 році склав 61,7 млн TEU. Штаб квартира компанії знаходиться в зоні «вільної торгівлі» Джебель Алі.

 

DP World є однією з провідних компаній у світовій торгівлі й невід'ємною частиною ланцюжка поставок. Портфель компанії складається з 77 морських і внутрішніх терміналів, які підтримують понад 50 суміжних підприємств, у 40 країнах на шести континентах. Команда DP World, яка налічує понад 37 000 співробітників з 110 країн, культивує довгострокові відносини з урядами, судноплавними лініями, імпортерами та експортерами для надання якісних послуг. Перевалка контейнерів є основним видом діяльності компанії й генерує понад 3/4 доходу. У 2015 році DP World перевантажила 61,7 млн ​​TEU контейнерів. При цьому планується, що поточна потужність в 79,6 млн TEU до 2020 року збільшиться щонайменше до 100 млн TEU. Плануючи наперед, передбачаючи зміни та інновації, компанія прагне до створення найбільш продуктивних, ефективних і безпечних торгових рішень на глобальному рівні.

 

Султан Ахмед Бін Сулайєм (Sultan Ahmed Bin Sulayem) – Голова Правління та директор DP World. Його Високоповажність Султан Ахмед Бін Сулайєм став Головою Правління DP World 30 травня 2007 року. Раніше Бін Сулайєм був Головою Правління Dubai World і керував бізнесом у таких галузях, як девелопмент нерухомості, готельний бізнес, туризм, роздрібна торгівля, електронна комерція, сировина, транспорт й логістика. До цього він займав пост Голови Правління порту та вільної зони World FZE і залишається одним з двох представників основного акціонера DP World у його Раді. Серед основних досягнень – міжнародна експансія DP World, зокрема придбання P&O Group за $6,85 млрд, щоб стати провідним глобальним оператором морських терміналів; заснування та управління Nakheel, яка створила багато знакових проектів у Дубай у сфері нерухомості, у тому числі The Palm – найбільшого у світі штучного острова; створення й управління Istithmar – приватною акціонерною інвестиційною компанією тощо.



ВСІ Новини