Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Грудня 2016, 18:09
Версiя для друку


Україна залучає 300 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, - Володимир Омелян

19 Грудня 2016, 18:09

Україна та Європейський інвестиційний банк підписали фінансову Угоду, яка передбачає залучення інвестицій в обсязі близько 300 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, з яких 150 млн євро – кредитні кошти Європейського інвестиційного банку залучені під державні гарантії, 150 млн євро – очікувані кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, залучені під державні гарантії.

З українського боку Угоду підписав Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, перебуваючи в Брюселі у складі урядової делегації.

За словами Міністра, метою підписання Фінансової угоди є залучення фінансових ресурсів для проекту «Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка», який передбачає будівництво другої колії, електрифікацію та модернізацію систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, що дасть змогу збільшити рівень пропускної спроможності напрямку, забезпечити енергозбереження при перевезеннях залізничним транспортом та зменшити експлуатаційні витрати. «Забезпечення необхідного рівня пропускної спроможності напрямку сприятиме подальшому розвитку не тільки підприємств району тяжіння напрямку, а також більшості галузей господарського комплексу України та вирішить питання пропускної спроможності напрямку на віддалену перспективу», - підкреслив Володимир Омелян.

Також Міністр інфраструктури України повідомив, що передбачена зміна маршруту частки пасажирських поїздів скоротить їх маршрут на 60 км (Київ - Херсон) та на 130 км (Київ – Миколаїв та Харків - Херсон). Це призведе до скорочення часу прямування поїздів у середньому на 2 години в одну сторону, що дасть змогу суттєво скоротити експлуатаційні витрати у пасажирському русі поїздів.

 



ВСІ Новини