Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Березня 2017, 18:41
Версiя для друку


Україна змінює підхід до управління дорожньою галуззю, - Володимир Омелян

23 Березня 2017, 18:41

Україна змінює підхід до управління дорожньою галуззю. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час участі у Засіданні міністрів країн-членів Східного партнерства, яка відбулась 23 березня 2017 року в м.Софія (Болгарія). Володимир Омелян перебуває з візитом у Болгарії на особисте запрошення комісара ЄС з питань транспорту Віолети Бульц.

Міністр інфраструктури України наголосив, що комплекс заходів, запроваджених Міністерством, змінює підхід до управління дорожньою галуззю, що, в свою чергу, має кардинально змінити якість українських автошляхів: «Дорожній фонд, децентралізація Укравтодору, ваговий контроль та незалежна оцінка якості дорожніх робіт FIDIC та CoST – норми, які ефективно працюють в низці європейських країн і які вже частково працюють в Україні, а з 2018 року працюватимуть в повному обсязі, мають революційним чином змінити стан дорожньої інфраструктури в Україні. Тільки через запровадження європейського підходу можна досягти європейської якості автошляхів в Україні. Але ключове питання – фінансування».

Володимир Омелян заявив, що Україна відкрита для іноземних компаній з ремонту та будівництва автошляхів: «Ми маємо приклади успішної роботи іноземних компаній в Україні і хочемо, щоб їх кількість зростала».

Міністр інфраструктури України окремо зупинився на реформі морської галузі, зокрема, на роботі Міністерства з перегляду портових зборів. Володимир Омелян наголосив, що Україна і Білорусь мають активніше використовувати потенціал внутрішніх водних шляхів з метою доставки вантажів.

Також Володимир Омелян назвав два пріоритетні інфраструктурні проекти, над втіленням яких працює Міністерство: будівництво та ремонт дороги сполученням Краковець-Львів-Умань-Одеса (проект, який має поєднати Балтійське та Чорне море) та електрифікація залізничної колії на напрямку Бердичів-Коростень-Бережесть (пункт перетину на кордоні України та Білорусі).

В рамках візиту Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із Міністром інфраструктури, транспорту та мереж Греції Крістосом Спіртзісом. Володимир Омелян наголосив, що українська сторона відкрита до діалогу щодо перспектив участі грецької сторони в реалізації транспортних проектів в Україні: «Українська сторона готова до проведення переговорів стосовно відновлення поромного сполучення, як між портами України та Греції (Одеса - Пірей) та залучення грецьких поромів до виконання перевезень в регіоні Чорного моря, зокрема, так і за маршрутом Нового Шовкового шляху».



ВСІ Новини