Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Червня 2017, 16:00
Версiя для друку


Пріоритетним напрямком діяльності Міністерства інфраструктури є розширення прямого сполучення України з країнами Європи, - Володимир Омелян

15 Червня 2017, 16:00

Пріоритетним напрямком діяльності Міністерства інфраструктури є розширення прямого сполучення України з країнами Європи. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із Міністром транспорту та зв’язку Литви Рокасом Масюлісом, яка відбулась 15 червня 2017 року у Вільнюсі.  

Сторони обговорили перспективи запуску потягу «п’яти столиць», який має поєднати Київ прямим залізничним сполученням із Мінськом, Вільнюсом, Ригою та Таліном. Володимир Омелян підкреслив, що пріоритетним напрямком діяльності Міністерства інфраструктури є розширення прямого сполучення України з країнами Європи, зокрема, і з країнами Балтії: «Ми розраховуємо, що зможемо запустити потяг «п’яти столиць» вже до кінця року, і цей маршрут користуватиметься попитом серед пасажирів».

Міністр інфраструктури України також акцентував увагу на важливості розвитку мультимодальних/комбінованих перевезень та позитивних результатах роботи поїзда «Вікінг».

«Переконаний, що поєднання технологій успішно реалізованих транспортних проектів в країнах регіонів Балтійського, Чорного і Каспійських морів дозволить досягти максимально успішних результатів з формування нових ефективних логістичних рішень організації перевізного процесу Європа - Азія – Європа», - підкреслив Володимир Омелян.

Він також висловив впевненість, що сучасний ринок надання транспортних послуг неможливий без реалізації інноваційних проектів і підкреслив перспективність спільної українсько-литовської роботи в рамках ініціативи ЄС «Цифрове співтовариство: мережа електронної торгівлі» в частині реалізації проекту «Цифрові транспортні коридори». «Так, до кінця 2017 заплановано завершення дослідження з організації цифрового супроводу перевезень за маршрутом поїзда «Вікінг», за ініціативи української сторони планується залучення до зазначеного проекту Грузії, Молдови та Азербайджану і на наступному етапі і Польщі, Угорщини, Словаччини», - додав Володимир Омелян.



ВСІ Новини