Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Вересня 2017, 11:07
Версiя для друку


Ініціатива CoST – дієвий механізм посилити контроль за якістю дорожніх робіт, - Володимир Омелян

5 Вересня 2017, 11:07

В рамках візиту до Республіки Корея Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустрічі із Директором Центру досліджень політики ПРООН в Сеулі Балашем Хорватом.

 «Корейський досвід щодо забезпечення прозорості будівництва за бюджетні кошти є дуже корисним та показовим для процесу реформування в Україні. Це зразок досконалої та високоефективної єдиної системи управління проектами та системи інформування про стан будівництва», - наголосив Володимир Омелян. За його словами, досвід CoST вже вийшов за межі дорожнього господарства і застосовується урядом в інших галузях.

Міністр інфраструктури України наголосив, що з 2018 року Україна проводить процес децентралізації дорожнього господарства і 120 тис кілометрів доріг буде передано на муніципальний рівень: «Тому вкрай важливим є розширення моніторингу системи CoST на дороги місцевого значення». Володимир Омелян також подякував представникам ПРООН за підтримку в запровадженні ініціативи CoST в Україні.

Директор Центру досліджень політики ПРООН в Сеулі Балаш Хорват надав високу оцінку роботі Міністерства інфраструктури та запевнив у підтримці ініціатив Міністерства з боку ПРООН.

Також Володимир Омелян зустрівся із віце-мером міста Сеул Джевоном Лі, подякував за співпрацю в рамках програми CoST.

«Сеул – приклад міста із розвиненою цифровою та смарт-інфраструктурою. Місто динамічно розвивається, і я вважаю, що досвід Сеулу буде вкрай корисним для України», - наголосив Володимир Омелян.

Довідково:

У липні 2016 року за ініціативи ПРООН в Україні та Міністерства інфраструктури відбувся семінар щодо обміну досвідом між Республікою Корея та Україною з питань підвищення прозорості у сфері будівництва за бюджетні кошти. Співорганізатором зустрічі виступа Ініціатива CoST в Україні. Семінар відбувся за участю представників Міністерства інфраструктури України, директора ПРООН в Україні Янтомаса Хімстри, директора Центру досліджень політики ПРООН в Сеулі Балаша Хорвата, директора Міжнародного Секретаріату CoST Петтера Метьюса, а також представників Сеульської міської адміністрації. Під час семінару між Муніципалітетом міста Сеула та Мінінфраструктури було підписано Меморандум про співпрацю, що стало початком запровадження ініціативи CoST в дорожній сфері в Україні.



ВСІ Новини