Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Вересня 2017, 12:17
Версiя для друку


Капітальний ремонт країни триває, - Володимир Омелян

19 Вересня 2017, 12:17

Міністр інфраструктури України в рамках відрядження до Чернігівської області перевірив хід дорожніх робіт, зокрема, на трасі М-01 Київ-Чернігів, а також на інших автошляхах.

"Важливо те, що капітальний ремонт країни триває. Ми в цьому році продовжили роботу по відновленню українських автошляхів. Ключовий момент - Уряд обіцяє і виконує. З 1 січня 2018 року нарешті запрацює Дорожній фонд, кожна область, включаючи Чернігівську, буде мати гарантоване джерело фінансування. Це означає, що можна буде чітко розпланувати ресурс на цілий рік вперед, зрозуміти, який обсяг робіт може виконуватись на 100%, що необхідно зробити для області як на державному, так і нам місцевому рівні. Я би дуже хотів, щоб це було продовжено на багато років вперед, бо наші шляхи знаходяться у вкрай зруйнованому стані. Чернігівщина тут не є щасливим виключенням, але те, що робить очільник області, обласний автодор – це є приклад успішної роботи", - наголосив Володимир Омелян.

За словами очільника міністерства, окреме питання – це надходження коштів з митного експерименту: "Ми знаємо, що в середині року раптом були змінені індикативи, і це викликало як моє особисте обурення, так і обурення ожобластей. Я сподіваюсь, що ми зможемо вийти на такі саме цифри, які були закладені на початку року, до кінця цього року. Щоб області змогли розрахуватися з підрядниками за ті обсяги робіт, які зараз фактично проводяться авансом, а Уряд показав, що він не лише виконує свої обіцянки, але є послідовним і повністю закриває всі питання за кошторисами".

"Для нас вкрай важливо, щоб в наступному році ми поєднали всі обласні центри країни між собою якісними дорогами. Щоб ми відновили шляхи державного і міждержавного, транскордонного значення. Окрім цього, ми окремо будуємо новий автобан, який поєднає Балтійське і Чорне море GO-Highway Гданськ- Одеса. На це скеровано окремо 4 млрд. гривень на 2018 рік. Окрім того, за ініціативою Президента України, на ще одну стратегічно важливу трасу Київ-Харків-Довжанський має бути виділено 2 млрд. грн. Ми хочемо, щоб у нас була збалансована політика у рамках Дорожнього державного фонду. І я думаю, що буде підтримка і областей, і центральної влади, щоб Україна нарешті отримала якісні автошляхи", - підкреслив Міністр інфраструктури.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Кулич, у свою чергу, зазначив: "Хочу подякувати пану Міністру за ту увагу, яка приділяється ремонту автошляхів. За останні роки мало міністрів ми бачили на дорогах Чернігівщини. Стосовно нашого будівництва, область на сьогоднішній день має перевиконання надходжень митниці на 160 млн. грн. Ці кошти ідуть на дороги Бобровиця-Козелець і інші дороги по області. Ми сподіваємось, що ті кошти, які передбачені на наступний рік у Дорожньому Фонді, дозволять значно покращити стан доріг на Чернігівщині."



ВСІ Новини