Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Вересня 2017, 20:34
Версiя для друку


Технічний огляд транспортних засобів – це перш за все безпека учасників дорожнього руху, - Юрій Лавренюк

29 Вересня 2017, 20:34

29 вересня під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулась нарада з обговорення проблемних питань проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони».

В обговоренні взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Комітету Верховної Ради з питань транспорту, Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції,  Міністерства економічного розвитку, Головного сервісного центру МВС України, проекту технічної допомоги ЄС «Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії», Укртрансбезпеки, професійних асоціацій перевізників, громадськості та ЗМІ.

Учасники обговорили питання запровадження обов’язкового технічного огляду транспортних засобів, дотримання режимів роботи та відпочинку водіїв (введення обов’язкового застосування тахографів та облаштування місць відпочинку), введення пристроїв обмеження швидкості (перш за все для комерційного транспорту), підвищення кваліфікації водіїв та здійснення контролю.

"Міністерство інфраструктури поставило собі за мету якнайшвидше зареєструвати та винести вищевказаний Законопроект на розгляд транспортного Комітету. Ми впевнені, що наступним кроком буде перше читання у Верховній Раді. Прийняття цього закону дасть можливість виконати ряд Угод і Директив Європейського Союзу.Технічний огляд транспортних засобів – це перш за все безпека учасників дорожнього руху. Терміни введення техогляду будуть обговорюватись і вводитись поетапно. Але найголовніше - це повинно стати соціальною відповідальністю водія!”, - підкреслив Юрій Лавренюк.

Презентація проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони»



ВСІ Новини