Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Жовтня 2017, 17:18
Версiя для друку


Наша мета - протягом найближчих двох-трьох років поєднати всі обласні центри між собою якісними автошляхами, - Володимир Омелян

13 Жовтня 2017, 17:18

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в рамках відрядження до Львівської області проінспектував відновлення автошляхів Львівщини, зокрема, автодороги Т-14-19 Миколаїв-Жидачів-Калуш та Т-14-02 Східниця-Пісочна.

«Це фактично другий рік в Україні, коли всі компанії, які здійснюють дорожні роботи, дають мінімальну гарантію на 5 років, і ми одразу ж переходимо, як у цьому випадку, на 10-річні гарантії. Це не просто слова –  це зобов’язання компанії-підрядника, у випадку виявлення будь-яких дефектів, усунути їх за власний кошт. Цього року ми вперше за довгий час провели перевірку всіх доріг, які були відремонтовані в 2016 році. Було виявлено дефекти на чверті із них, і всі вони були усунуті», - заявив Володимир Омелян.

За словами Міністра, важливим є відновлення автошляхів, які ведуть на кордон з країнами ЄС: «Ми будемо їх ремонтувати в рамках польського кредиту. Зараз проводяться основні тендери, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо приступити до виконання робіт (2018 рік). я сподіваюсь, що фінансування на дорожню прикордонну інфраструктуру Львівської області буде збільшене в наступному році».

«Ми нещодавно оголосили початок роботи над будівництвом нової магістралі, яка з’єднає М-03 в Угорщині і М-06 по території України. Це має бути повноцінний автобан, який дасть можливість дістатись з Мукачева до Львова за дві години», - додав очільник міністерства, - «Друге питання, яке ми зараз почали опрацьовувати спільно із Світовим банком, це  будівництво повноцінного автобану між Львовом і Дубно. Бо цей шмат дороги теж не є у найкращому стані. І насправді, звивиста вузька дорога не дає можливості для повноцінного трафіку. Це ті завдання, які ми ставимо перед собою на наступні роки. Я сподіваюся, що ми зможемо завершити проектування наступного року і приступити до роботи вже через рік».

За словами Міністра, цього року розпочато капітальний ремонт тих доріг, які не ремонтувалися десятиліттями: «По всій країні ми ремонтуємо дороги, які не ремонтувалися по 30-40 років. Це саме стосується і мостів. Ми зараз затверджуємо стратегію розвитку українських автошляхів на найближчі 3 роки. Після її погодження Кабінетом Міністрів ми узгодимо її з областями. Щоб у нас не було ситуації, що кожна область будує собі дороги, де хоче. Наша мета - протягом найближчих 2-3 років поєднати всі обласні центри між собою абсолютно якісними шляхами».

 



ВСІ Новини